Het geheim onthuld: waarom is First Consulting zo succesvol?

17 februari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

First Consulting timmert hard aan de weg. Het consulting bedrijf zonder kantoor heeft 10 jaar na oprichting 160 medewerkers, een klinkende klantenlijst in diverse sectoren, een hoogwaardige partnergroep en het bureau wint aan naamsbekendheid. Maar wat is het geheim achter het succes van First Consulting? Maarten Icking, partner bij het bureau, over de belangrijkste reden die volgens hem ten grondslag ligt aan het succes. “De kwaliteit van onze mensen.”

We know what it takes to be First

Het geheim achter dit succes begint bij een eenvoudig principe: alles draait om kwaliteit. Bij een consulting bedrijf begint dat bij de competenties van haar medewerkers. Dat is precies waar First Consulting goed in is: we weten de mensen te selecteren en te ontwikkelen die voldoen aan ons hoge kwaliteitsniveau. Daarbij gaat het er niet alleen om hoe slim iemand is; de juiste persoonlijkheid is minimaal net zo belangrijk.

Analytisch en conceptueel sterk

Onze consultants zijn allemaal sterk analytisch. Ze kunnen situaties snel doorgronden en hebben sterke vaardigheden waarmee ze in staat zijn om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Een VWO-basis in combinatie met een technische of cijfermatige academische studie is een must. Natuurkunde, Econometrie, Informatica, Technische Bedrijfskunde, Economie, Lucht- en Ruimtevaart en Psychologie behoren tot de meest gevolgde studies.

Maarten Icking over het geheim achter First Consulting

Uit het juiste hout gesneden

Maar slim is echter maar één kant van de medaille. De combinatie tussen slim zijn en het hebben van goede ‘social skills’ is waar het om gaat. Een opdrachtgever heeft niets aan een slimme, maar arrogante of introverte consultant. Eigenlijk is het heel eenvoudig: slim, maar niet arrogant of introvert. No-nonsense noemen we dat bij First Consulting. Uitstekende communicatieve vaardigheden maken het plaatje compleet. Als consultant ben je continu in interactie. Dat vereist simpelweg de vaardigheid om goed te kunnen samenwerken. 

Toppers willen met toppers werken

Het geheim achter het succes van First Consulting is dat wij zeer ruime ervaring hebben in het selecteren en ontwikkelen van talent. Toppers willen met toppers werken. Allemaal slim en gedreven. Maar niet allemaal uitblinkers op hetzelfde domein dat nodig is voor het aanpakken van een operationeel vraagstuk. Technologie, proces of change: als Firster ben je goed in minimaal één van deze drie, maar samen met je collega’s vorm je een ijzersterk team dat alle competenties aan boord heeft.

Aantrekkingskracht voor nieuw talent

Bij First Consulting selecteren, beoordelen en ontwikkelen we talent op basis van onze zes kernwaarden: scherp, samen, no-nonsense, stoutmoedig, plezier en vertrouwen. Door dit consequent toe te passen groeit het kwaliteitsniveau van First Consulting elke dag en wordt de aantrekkingskracht voor nieuw talent alleen maar groter. Daar zijn we bij First Consulting enorm trots op: groei van het bedrijf gaat niet ten koste van, maar juist hand in hand met groei van kwaliteit!

Gerelateerd: Nooit meer naar kantoor bij adviesbureau First Consulting (een interview met managing partner Geert van den Goor).