Geert van den Goor, directielid van First Consulting

17 september 2013 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

“Geert, welkom. Kun je een korte introductie geven van jezelf?”
Ik ben Geert van den Goor, getrouwd en vader van een 3-jarig meisje en een 3-weken oude zoon. Wat betreft mijn werk heb ik een uitgebreide achtergrond in de consultancy, mede door mijn 20 jaar bij Accenture en nu sinds begin dit jaar bij First Consulting. 

“Inmiddels maak je officieel een half jaar deel uit van de directie van First Consulting. Kun je omschrijven wat voor jou de belangrijkste verschillen zijn tussen je carrière als Executive Partner bij Accenture en je nieuwe carrière als directeur bij First Consulting?”
Is dat al een half jaar? Blijkbaar is de kreet “Time flies when you’re having fun” hier van toepassing!! First Consulting en Accenture zijn natuurlijk compleet verschillende bedrijven, alhoewel ik gekscherend wel eens zeg dat First Consulting lijkt op het oude Andersen Consulting, wat later onderdeel werd van Accenture. Het belangrijkste verschil is denk ik wel de stoutmoedigheid in de aanpak van First, en mijn huidige focus op de klanten. In mijn laatste rol bij Accenture was ik met name bezig met het managen van interne aangelegenheden, terwijl ik nu vol met onze huidige en toekomstige klanten bezig ben, iets waar mijn hart ook echt ligt.

“Kun je jouw samenwerking met Maarten Icking en Ivo van Zuidam omschrijven? Wat is jouw rol binnen de directie?”
De samenwerking met Maarten en Ivo verloopt heel natuurlijk. Ik heb in het verleden heel nauw met Maarten samengewerkt en ook met Ivo, dus ik wist waar ik instapte. We hebben ook bewust gekozen voor een collegiale directie, waarbij we alle drie uiteraard wel onze specifieke portefeuilles hebben. Waar Maarten en Ivo ervaring hebben op het vlak van het succesvol opstarten van een nieuw bedrijf, breng ik onder andere de ervaring mee van het runnen van een grotere organisatie, met alles wat daar bij komt kijken.

“Hoe zie jij jouw rol ten opzichte van alle Junior, Medior en Senior Consultants van First Consulting?”
Eén van de kenmerken van First Consulting is dat we een platte hiërarchie hebben. Ik zie mijn rol ook niet zozeer hiërarchisch als een van de directeuren, maar veel meer als coachend en helpend door het inbrengen van mijn ervaringen. Op deze wijze heb ik ook al met een groot aantal junioren, medioren en senioren kunnen samenwerken in het afgelopen half jaar.

“Hoe en in hoeverre ben je in het afgelopen half jaar in staat geweest alle medewerkers te leren kennen?”
Aangezien ik het belangrijk vind om de medewerkers, projecten en klanten te leren kennen heb ik in mijn eerste maanden een uitgebreid ‘rondje langs de velden’ gemaakt. Ondanks dat dit een korte kennismaking is geeft het natuurlijk wel een beeld. Gelukkig heb ik bij verschillende klanten en projecten intussen ook veel uitgebreider kennis gemaakt met een groot aantal medewerkers ‘on the job’, en we hebben natuurlijk de 2-maandelijkse First uitjes!! 

“Het zal voor jou lastig zijn om iemand met meer ervaring te vinden om je te begeleiden bij je persoonlijke ontwikkeling. Van welke middelen voor ontwikkeling maak jij gebruik?”
Ik vind het belangrijk om op meerdere manieren te blijven werken aan mijn eigen ontwikkeling: door samen te werken met Maarten, Ivo en de klanten, door samen te werken met onze medewerkers, maar ook door regelmatig te sparren met een aantal vrienden die op directieniveau werkzaam zijn in verschillende organisaties. Aanvullend hierop heb ik vorig jaar met een groep van 10 mensen met een verschillende achtergrond een leiderschaps-leergang bij Avicenna gevolgd, wat zowel een duidelijke verbreding als verdieping heeft gegeven. Bijvoorbeeld, bij mijn laatste stapeltje vakantie-boeken zit onder de titel ‘Leefregel van Benedictus’. Daarnaast zijn we bezig om voor First Consulting een Raad van Advies in te richten waarin sparringpartners voor de directie zullen plaatsnemen.

“Als directielid heb je een drukke baan met diverse verantwoordelijkheden; hoe zorg je ervoor dat je een goede werk/privé-balans hebt?”
Mijn mening over de werk/privé balans is dat je dit zelf in de hand hebt, zeker aangezien voor iedereen deze balans anders ligt. Voor mij geldt bijvoorbeeld dat ik gedurende de week veel met werk bezig ben, maar dat de weekenden voor het gezin zijn. Wat ook telt ten opzichte van mijn vorige baan is dat ik veel minder avondverplichtingen heb, wat natuurlijk positief bijdraagt aan de tijd die ik met mijn gezin kan doorbrengen. Belangrijkste is en blijft echter dat je lol moet hebben in je werk, en dat heb ik volop!

“Bedankt voor je tijd en openheid. We wensen je veel succes met het verder opbouwen van First Consulting.”