CPMview lanceert SAP-app voor country-by-country proces

26 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Financieel adviesbureau CPMview heeft een nieuwe app ontwikkeld, waarmee het bureau bedrijven vanuit één enkele oplossing helpt met hun gehele country-by-country rapportageproces.

Na maanden van ontwerp en ontwikkeling, kreeg het Utrechtse bureau CPMview afgelopen week van ERP-gigant SAP toestemming om zijn nieuwe app binnen de SAP-marktomgeving te lanceren. In een reactie op het nieuws laat Rudmer Bosga, Partner Business Manager bij SAP Nederland, weten: “We zijn heel blij met de nieuwe propositie van CPMview. De Country by Country app is ´spot on´ en een verrijking van het SAP Analytics Cloud platform.”

Tijdrovend en duur country-by-country proces

De app biedt ondersteuning bij het lastige en veelal dure proces dat zich binnen de finance-afdelingen van grote multinationals afspeelt: het zogeheten ‘country-by-country’-rapportageproces. Tax managers typeren dit proces veelal als ‘tijdrovend’, waarbij bovendien veel complexiteit en foutgevoeligheid komt kijken met betrekking tot ‘data integration’. Tegelijkertijd staan CFO's onder toenemende druk om het proces zo efficiënt en snel mogelijk te maken, om zo tijdige en foutloze financiële rapportages te kunnen opleveren.

De nieuwe app biedt een one-stop platform dat de nodige stappen behandelt, waaronder het samenstellen van gegevens uit verschillende bronnen, het beoordelen van data volgens internationale belastingrichtlijnen en het doorgeven van informatie aan de belastingautoriteiten.
 

“Deze app is een echte plug & play oplossing voor complexe rapportageprocessen en biedt niet alleen inzicht in de financiële resultaten van een bedrijf, maar geeft ook weer hoe fiscale autoriteiten deze gegevens interpreteren. De resultaten zijn 24/7 toegankelijk en worden gevisualiseerd in overzichtelijke dashboards”, zegt Bart van Onzen, Partner bij CPMview.

Volgens Van Onzen bouwt de app voort op CPMview’s jarenlange trackrecord op het gebied van corporate performance management (CPM). “Wij adviseren, implementeren en begeleiden CPM-projecten. Onze service richt zich op de gehele cyclus van financiële afsluiting tot rapportages en geavanceerde analyses”, licht de partner verder toe.

Certified SAP partner

CPMview is een SAP certified partner voor onder andere SAP’s Business Planning & Consolidation (BPC), Analytics Cloud, S/4HANA Group Reporting en Disclosure Management modules. Sinds kort heeft CPMview ook een gecertificeerde Cloud app ontwikkeld, welke via SAP aangeboden wordt. “De app is een goed voorbeeld van een moderne financiële oplossing waarin onze kennis van zowel financiën als tooling samen komen”, besluit Van Onzen.

CPMview’s country-by-country rapportage app is toegankelijk voor een vast bedrag per maand.