CPMview en Fluence helpen mid-market met financiële afsluiting

02 december 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

CPMview is sinds kort een van de vertrouwde advies- en implementatiepartners van Fluence Technologies. Samen helpen de twee partners middelgrote bedrijven in de Benelux met het verbeteren van hun financiële afsluitingsoplossingen.

Het financiële afsluitingsproces is berucht om zijn complexiteit en de werklast die het met zich meebrengt. Dat geldt niet alleen voor multinationals en andere corporates. Volgens John Power, de chief executive van Fluence Technologies, zou het zelfs zomaar kunnen dat spelers in het mid-marketsegment voor een grotere uitdaging staan.

“CFO’s bij mid-marketbedrijven worstelen met dezelfde problemen als hun grotere concurrenten, maar kunnen niet gebruikmaken van dezelfde hoge budgetten en aantallen medewerkers”, legt hij uit.

Aan het andere eind van het spectrum vallen de uitdagingen vaak ook wel mee. “De meeste kleine bedrijven kunnen handmatig afsluiten in Excel of direct in hun ERP”, vertelt Maarten Baatenburg de Jong, een senior solution architect bij CPMview.

CPMview en Fluence helpen mid-market met financiële afsluiting

Mid-marketbedrijven vallen wat dat betreft een beetje tussen de wal en het schip. “Financiële afsluiting staat hoog op de complexiteitsschaal. Het vereist tientallen verschillende soorten berekeningen”, aldus De Jong, die in zijn advies aan klanten op het gebied van corporate performance management op dagelijkse basis ziet hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat.

“Op het moment dat bedrijven een bepaalde grootte bereiken en andere ondernemingen beginnen over te nemen – waardoor ze meerdere juridische entiteiten besturen, werken in meerdere valuta of overwegen de beurs op te gaan – verandert financiële consolidatie van een behapbare handmatige klus in een enorm dataproject met financiële en strategische risico’s”, legt hij uit.

Het in Nederland gevestigde CPMview is gespecialiseerd in het helpen van organisaties bij het stroomlijnen en automatiseren van hun financiële processen. In het leveren van zijn diensten werkt het bureau nauw samen met een aantal softwareleveranciers, waaronder OneStreamSturnis365 en Vena Solutions. Onlangs is ook Fluence Technologies toegevoegd aan dit rijtje.

CPMview-managing partner Damien Wiegman legt uit waarom: “We zijn er volledig van overtuigd dat Fluence Technologies ons kan ondersteunen in onze missie – het helpen van finance managers om beslissingen te nemen op basis van tijdige, accurate en betrouwbare informatie.”

Het Canadese Fluence Technologies biedt een no-code financiële afsluitingsoplossing die finance teams het beste geeft van twee werelden: het gemak en de flexibiliteit van Excel, met een robuuste financiële afsluiting-engine. Omdat hij gebaseerd is op no-code (of low-code), kan het finance team de oplossing zelf beheren en onderhouden – een belangrijk voordeel ten opzichte van complexe tools die vragen om zware IT-ondersteuning.

Dat is niet alles, want “de oplossing kan worden geïmplementeerd binnen enkele weken”, stelt Wiegman, die het inmiddels twintig medewerker-sterke CPMview twaalf jaar geleden oprichtte na een carrière bij Deloitte Consulting. “We kijken ernaar uit de toegevoegde waarde van Fluence naar onze klanten te brengen.”

Voor de Canadezen biedt het partnership – dat kort volgt op het binnenhalen van BDO als partner – extra leveringskracht in de Benelux, een relatief volwassen markt voor financiële diensten en oplossingen.

“Dit partnership met CPMview zal ideaal blijken voor de veranderende behoeften van onze klanten in de regio”, besluit Fluence’s executive chairman Don Mal.