Fluence kiest Utrechtse cpmview als ‘international partner of the year’

20 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Het Nederlandse cpmview heeft een internationale prijs in de wacht gesleept van Fluence Technologies, een wereldwijde aanbieder van software voor financiële consolidatie, closing en verslaglegging.

De corporate performance management-specialist uit Utrecht is sinds eind 2020 een partner van Fluence Technologies voor consulting- en implementatievraagstukken.

In de afgelopen twee jaar heeft cpmview tal van middelgrote bedrijven en scale-ups ondersteund bij hun overstap naar Fluence. Dankzij dit snelgroeiende trackrecord mag het bureau zich nu een jaar lang ‘International Partner of the Year’ noemen.

Fluence kiest Utrechtse cpmview als 'international partner of the year'

“We zijn erg trots op het vermogen van cpmview om organisaties te helpen hun financiële consolidatie- en closing-processen te moderniseren met Fluence. We willen het team hiermee van harte feliciteren”, geeft Fluence Technologies-CEO Michael Morrison aan.

Fluence Technologies werd opgericht in 2020 en is met zijn hoofdkantoor gevestigd in Canada. Het softwarebedrijf richt zich met zijn oplossingen op het accounting- en financiële consolidatiedomein binnen het finance-segment.

Het bedrijf (Fluence Technologies telt meer dan 800 klanten en heeft een private equity-investeerder achter zich geschaard) richt zich op middelgrote bedrijven en scale-ups. De organisatie onderscheidt zich naar eigen zeggen door zijn no-coding software-aanbod (hierdoor kunnen bedrijven onder meer binnen enkele weken live gaan met nieuwe applicaties) en zijn rapportage- en intelligencefeatures.

Cpmview werkt bij zijn projecten waarin Fluence-software een rol speelt doorgaans met twee type klanten. Enerzijds helpt het klanten die nog altijd Excel gebruiken voor hun financiële consolidaties, maar op een gegeven moment tegen de grenzen van het Microsoft-programma aanlopen.

Damien Wiegman, Managing Partner bij cpmview, licht toe: “Organisaties die nog veel Excel gebruiken voor consolidatie- en planningsdoeleinden ervaren beperkingen om toekomstige groei gemakkelijk aan te kunnen. Fluence is een uitstekende oplossing voor de midmarket.”

De tweede groep bestaat uit bedrijven die hun legacy-applicatie (die bijvoorbeeld draait op SAP) willen vervangen door een meer gespecialiseerde tool. “Denk bijvoorbeeld aan de transitie van SAP BPC naar Fluence Consolidation Cloud”, aldus Wiegman.

Andere ‘Partner of the Year’-winnaars zijn Finteca (onderdeel van Demers Beaulne), BDO Lixar (BDO in Canada) en Roosi (een IT-adviesbureau met kantoren in Duitsland en Oostenrijk).