Roel Kock verbindt zich als partner aan PRCS

10 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zes jaar na zich bij PCRS aangesloten te hebben, treedt Roel Kock nu toe tot de maatschap van het organisatieadviesbureau. 

Kock richt zich bij het bureau op het zorgen voor klantgerichte en wendbare organisaties in de private sector. Met zijn benoeming wordt hij de vierde partner van PRCS, naast Marc Schijff, Herrie Geuzendam en Remco Griep.

Volgens Griep is de promotie van Kock dik verdiend: “We hebben Roel leren kennen als een super gedreven, scherpe en eerlijke vakman die vol gaat voor resultaat bij zijn klanten. Hij ziet als geen ander waar het slimmer kan en zorgt dat het wordt gerealiseerd.” 

Onderscheidend vermogen

Geuzendam, die zich in september van vorig jaar bij het partnerteam voegde, vult aan: “Ik ben erg onder de indruk geraakt van de totale klanttoewijding die Roel laat zien in de uitvoering van zijn opdrachten. In combinatie met zijn uitgebreide kennis van de financiële sector, is dat een uniek onderscheidend vermogen.”

Roel Kock, Partner, PRCSKock zelf laat weten verheugd te zijn met deze vervolgstap in zijn carrière: “Ik heb in mijn tijd bij PRCS gemerkt dat we niet alleen klanten wakker schudden, buiten de grenzen kijken en potentieel vinden. We zijn de pure definitie van ‘walk the talk’. En hierdoor is PRCS voor mij authentiek en relevant. En om daar mede-eigenaar van te mogen zijn, behoeft dan eigenlijk geen uitleg.” 

Bij het bureau, richt Kock zich op het ondersteunen van klanten met organisatieontwikkeling, en met operational en customer excellence. Hij helpt klanten met het identificeren van verbeterruimte, met het realiseren van verandering en het borgen van de daadwerkelijke organisatorische veranderingen. 

Sterk trackrecord

Zijn trackrecord omvat werken als adviseur en change manager voor Europeesche verzekeringen, VvAA (een verzekeringsmaatschappij voor zorgverleners; bekijk de case), Rataplan (een kringloopwinkel; bekijk de case) en Tomingroep (een sociale onderneming), evenals voor Gemeente Helmond, waar hij adviseerde rondom het verbeteren van de processen voor Bijzondere Bijstand en de Participatiewet. 

Alvorens hij zich aansloot bij het Amsterdamse adviesbureau, werkte Kock zo’n dertien jaar voor ABN Amro en drie jaar voor ASR, met een focus op procesmanagement, lean en agile werken en verandermanagement. “Roel is een echte implementatiemanager. Daarmee maken we onze propositie ‘voor organisaties van morgen’ nog beter waar”, sluit Schijff af.