Roel Kock associate partner bij adviesbureau PRCS

20 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PRCS, een organisatieadviesbureau uit Amsterdam, heeft Roel Kock benoemd tot associate partner. Kock heeft ruime ervaring opgedaan met strategische reorganisatie vraagstukken in de bank- en verzekeringssector. Binnen PRCS gaat Kock zich richten op de verdere uitbouw van de dienstverlening in dit marktsegment.

Na het behalen van zijn studie bestuurskunde is Roel Kock begonnen bij ABN Amro, waar hij gedurende een periode van 12 jaar diverse functies heeft vervuld en projecten uitgevoerd. Na zijn start als teamleider van de backoffice van derivaten handel was hij onder meer verantwoordelijk voor de integratie van de back offices van de ABN Amro en ING met betrekking tot effectenhandel, het reorganiseren en optimaliseren van de HR Shared Service Centre en de integratie van fysieke geldtelcentrales van ABN Amro en Rabobank. Daarnaast heeft Kock tijdens deze periode zijn Executive MBA aan de Erasmus Universiteit afgerond.

Roel Kock PRCS

De afgelopen jaren heeft Kock als interim manager diverse rollen, zoals Change Manager, Performance Manager en Senior Vice President, vervuld voor meerdere operationele organisatie onderdelen in de financiële sector zoals a.s.r. verzekeringen, ABN Amro, Nationale Nederlanden en Europeesche Verzekeringen. Hierbij heeft hij aantoonbaar de financiële- en operationele performance verbeterd.

Onlangs heeft Kock zich als associate partner verbonden aan PRCS, een Amsterdams netwerk adviesbureau dat zich specialiseert in het verbeteren en beheersen van de bedrijfsvoering. Remco Griep en Marc Schijff, oprichters en partners van PRCS*, zijn erg verheugd met de komst van Kock. “Hij is nieuwsgierig en enthousiast, resultaatgericht en altijd op zoek naar manieren om mensen en organisaties nog beter te laten presteren. Op zoek naar de verbindende factor. Roel is een waardevolle aanvulling voor ons bureau en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van PRCS. De bank- en verzekeringssector staat de komende jaren voor complexe uitdagingen. Roel kan als geen ander sectorinhoudelijke en bedrijfsmatige kennis met elkaar verbinden en zodoende een bijdrage leveren aan het oplossen van deze complexe uitdagingen.”

* Remco Griep en Marc Schijff besloten in oktober 2011 na een jarenlange carrière in de consultancy (bij onder meer ConQuaestor, Balance, IBM BCS en PwC) om PRCS op te richten. Het adviesbureau bestaat momenteel uit een kernteam van 12 adviseurs.