PRCS breidt team uit met ervaren organisatieadviseurs

27 maart 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PRCS heeft zijn team uitgebreid met drie nieuwe organisatieadviseurs, die elk een sterk trackrecord en leidinggevende ervaring meebrengen. Het gaat om Martijn Koopmans, Lydia van Oudenaren en Sem Arends.

Martijn Koopmans neemt meer dan twintig jaar ervaring mee naar PRCS, opgedaan in uiteenlopende (interim) management- en bestuursrollen.

Recent werkte Martijn onder meer als programmamanager bij gemeente Den Haag en portfoliomanager bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerder fungeerde hij als COO bij Quintes, was hij commercieel directeur van VvAA en bestuurder van het intermediaire VvAA-bedrijf. In zijn vroege loopbaan heeft hij bij Aegon diverse zwaardere verandertrajecten aangestuurd en begeleid.

Martijn Koopmans, Lydia van Oudenaren en Sem Arends

In de rol van interim manager, adviseur of programmamanager gaat Martijn bij PRCS organisaties en teams begeleiden om samen duurzame verandering, innovatie en (digitale) transformatie te realiseren.

PRCS is verheugd over de kwaliteiten die hij meebrengt: “Martijn weet wat er nodig is om een visie te vertalen naar strategie én weet de doorvertaling te maken naar tactisch en operationeel niveau.”

Lydia van Oudenaren is een zeer ervaren jurist en bestuurskundige die veel actief is geweest als programmamanager en interimmanager. De afgelopen jaren ondersteunde ze vanuit haar eigen onderneming diverse bedrijven in rollen als (team)coach, adviseur en interimmanager. Oorspronkelijk opgeleid als jurist en bestuurskundige en later als antropologisch teamcoach, bracht ze haar loopbaan grotendeels door binnen het openbaar bestuur.

De afgelopen tien jaar gaf ze leiding binnen zowel het fysieke als sociale domein. Zo fungeerde ze onder meer als programmamanager organisatieontwikkeling en Omgevingswet bij verschillende gemeenten en begeleidde een directieteam van een forensische ggz-organisatie.

Verder is ze zo'n tweeënhalf jaar lid van een raad van commissarissen bij een woningcorporatie en bestuurslid van een kleine landelijke zorgorganisatie (focus op HR en financiën). Sinds vorig jaar geeft ze bovendien les aan Avans+, waar ze masterstudenten doceert over beïnvloeden en stakeholdermanagement.

“Als organisatieadviseur en teamcoach benut Lydia haar sterk ontwikkelde intuïtie, vermogen tot scherpe analyse als jurist en bestuurskundige en kennis van lichaamstaal om beweging te creëren”, laat PRCS weten.

Met Sem Arends haalt PRCS een ervaren manager en projectleider in huis, gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven met operational en customer excellence-vraagstukken, het verhogen van sales en/of klanttevredenheid, procesoptimalisatie en het verbeteren van hun prestaties.

“Verbeterpotentieel in kaart brengen middels een goede analyse. En samen met collega’s eraan werken dit potentieel daadwerkelijk te benutten en resultaten te boeken. Daar krijg ik energie van”, aldus Sem.

Sem deed meer dan tien jaar ervaring op in de financiële dienstverlening en bij de overheid. Hij begon zijn loopbaan als financieel adviseur bij VvAA, waar hij doorgroeide naar een managerrol, met een focus op sales en procesmanagement.

Na zijn tijd bij VvAA vervulde hij de afgelopen jaren diverse managementposities bij Quintes en gemeente Den Haag. Bij Quintes was hij directeur operatie arbodienstverlening, bij de gemeente fungeerde hij als Hoofd sociale banken Nederland.

Met de komst van de drie ervaren professionals telt het team van PRCS (opgericht: 2011) nu ruim 25 professionals, gespecialiseerd in organisatievernieuwing, teaming en leiderschap.