Organisatieadviesbureau PRCS breidt uit met ConsultingKids

03 maart 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

PRCS heeft de krachten gebundeld met ConsultingKids, dat als label van het organisatieadviesbureau gaat opereren. “Met ConsultingKids halen we de toekomstige generaties denkers en consultants aan boord.”

Het in Amsterdam gevestigde PRCS telt ruim twintig adviseurs, allen met flink wat vlieguren op de teller. “Onze projectmanagers en consultants begeleiden organisatie om de juiste keuzes voor morgen te maken. Middels een integrale aanpak op het gebied van leiderschapsontwikkeling, organisatievernieuwing en -optimalisatie en teamcoaching”, vertelt partner Remco Griep.

De afgelopen jaren kwam vanuit de klantopdrachten bij PRCS het besef dat hun dienstverlening zou kunnen profiteren van de “verfrissende ideeën” van jonge mensen. Griep: “We hadden al een tijd de behoefte om toekomstige generaties denkers aan ons te koppelen, te integreren in onze aanpak richting de klant.”

Organisatieadviesbureau PRCS breidt uit met ConsultingKids

Daarom besloot het management van PRCS eind 2021 een strategische samenwerking aan te gaan met studentenadviesbureau Student Consultant. Hiermee kreeg PRCS toegang tot een schil van studenten en net afgestudeerden met enige consultancyervaring op hun naam.

Met de overname van ConsultingKids zet PRCS nu opnieuw een mooie stap in de focus op jong talent. “ConsultingKids voegt nog weer een nieuwe toekomstige generatie toe. ConsultingKids past perfect binnen PRCS. Het brengt een extra frisse blik en een andere kijk. Een mooie aanvulling op onze huidige manier van werken voor onze bestaande en nieuwe klanten”, stelt Griep.

ConsultingKids werd in 2014 opgericht door Bas Warmerdam, die toen nog adviseur was bij organisatieadviesbureau Hiemstra & De Vries. De filosofie van het bijzondere adviesbureau richt zich op kinderen, en dan vooral op de frisse blik die zij kunnen hebben op complexe vraagstukken, door deze te vertalen naar een wereld die kinderen begrijpen.

Kinderen denken out of the box

Het is de “onbevangen creatieve denkkracht van kinderen” waar veel volwassenen nog wel wat van kunnen leren, meent Warmerdam. Het wereldbeeld van kinderen is anders dan dat van volwassenen. Ze zijn onbevooroordeeld, stellen vragen die volwassenen niet durven stellen en komen met gedachten die bij volwassenen niet 1-2-3 opkomen.

“ConsultingKids boort deze andere manier van denken aan; geïnspireerd door de verfrissende ideeën van kinderen komen we tot oplossingen om organisaties verder te helpen”, aldus Warmerdam. “We betrekken altijd meerdere en steeds verschillende bovenbouw-basisschoolklassen uit de eigen regio. Waar wenselijk combineren we dit soms ook met andere groepen zoals studenten, senioren of jongvolwassenen met downsyndroom.” Zij worden begeleid door een of twee mensen van ConsultingKids.

Concept slaat aan

Het concept van ConsultingKids is de afgelopen jaren goed aangeslagen bij zowel de overheid als de private sector. “ConsultingKids heeft de afgelopen acht jaar samen aan meer dan 100 complexe problemen gewerkt”, aldus Warmerdam. “En dat samen met organisaties en kinderen uit zes landen, waarbij meer dan 2.000 verfrissende oplossingen werden bedacht en meer dan 10.000 kinderen probleemoplossende vaardigheden hebben geleerd.”

Met de overname door PRCS heeft ook Warmerdam zelf zich bij het Amsterdamse adviesbureau aangesloten. Enthousiast geeft hij aan: “PRCS is echt een mooie eigenwijze club mensen bij elkaar. En dat bedoel ik positief! Heel divers, slim, makkelijk in de omgang, vooral no-nonsense en goede dingen willen doen.”

Gevraagd hoe de toekomst er uit zal zien, besluit Warmerdam: “PRCS heeft een fantastisch (kennis)netwerk waarmee we samen ConsultingKids nog mooier kunnen maken. Daarnaast bijzonder fijn om met een club samen te werken met vooral mede-ondernemers. Dat geeft een drive die goed past bij het ‘DNA’ van ConsultingKids!”

Inmiddels hebben de kersverse partners al meerdere opdrachten samen uitgevoerd voor gemeenten, provincies, waterschappen en zelfstandige bestuursorganen. Dit alles onder de noemer: ConsultingKids powered by PRCS.