PRCS werkt samen met adviesbureau gerund door studenten

29 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Veranderbureau PRCS is een samenwerking aangegaan met Student Consultant, een adviesbureau gerund door student consultants. 

Met de samenwerking kan PRCS zijn team van ruim 20 ervaren consultants aanvullen met junior student consultants. Dit levert het Amsterdamse bureau niet alleen meer capaciteit op, maar draagt ook bij aan diversiteit. En dat is volgens partner Sander van Meurs essentieel om toegevoegde waarde te kunnen realiseren. 

“De juiste diversiteit brengt verschillende invalshoeken die nodig zijn om de juiste innovatie en beweging in gang te zetten en deze te realiseren. Diversiteit in de inzet van een mix van senioriteit en junior student consultants die vanuit meerdere invalshoeken aan opdrachten werken is dan ook van belang.” 

Herrie Geuzendam en Sander van Meurs van PRCS, Jorick Schilken en Reno Kochanowski van Student Consultant

Herrie Geuzendam, partner bij PRCS, vult aan: “Met deze samenwerking kunnen we nog scherper het beste van twee werelden aanbieden op opdrachten die dit vragen: een combinatie van ervaring en bewezen kennis met recente academische kennis en frisse dwarskijkers en doeners.” 

Voor Student Consultant geeft de samenwerking een impuls aan de groeiambities. Het nog relatief jonge adviesbureau (opgericht begin 2020) werkt al met L&vS Group (bekend van BluPoint en Adaptif) en Significant Synergy (een inkoopconsultancy) en haalt nu met PRCS een volgende gevestigde naam uit de consultancywereld aan boord. 

“Onze visie is alle ambitieuze studenten een voorsprong te geven op een impactvolle carrière”, vertelt Jorick Schilken, medeoprichter van Student Consultant. “Een samenwerking met PRCS draagt bij aan deze visie en de beoogde groei van Student Consultant.”

Medeoprichter Reno Kochanowski voegt toe: “Wij willen consultancy toegankelijker maken voor studenten tijdens hun studie. Onze samenwerking met PRCS draagt hieraan bij doordat onze consultants ervaring op kunnen doen door samenwerking in projecten met ervaren adviseurs van PRCS, maar ook door kennis te ontwikkelen middels trainingen.” 

In Nederland zijn verschillende studentenadviesbureaus actief. Veel van deze partijen hebben samenwerkingsverbanden met consultancybureaus onder meer op het gebied van kennisdeling, training en gezamenlijke projectuitvoering.