L&vS Group en Student Consultant slaan de handen ineen

20 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Student Consultant heeft zich aangesloten bij L&vS Group, de organisatie achter BluPoint en Adaptif. De krachtenbundeling levert volgens de bureaus een win-winsituatie op: onder de vleugels van BluPoint kan Student Consultant verder professionaliseren, waar zowel de adviseurs in opleiding als hun opdrachtgevers de vruchten van plukken. BluPoint kan op zijn beurt het dienstenportfolio uitbreiden en tegen een scherp tarief in de markt zetten. 

Reno Kochanowski, medeoprichter en Managing Partner van Student Consultant, is verheugd over de samenwerking. Door toegang te krijgen tot de kennis en kunde van L&vS Group en zijn consultants, kan Student Consultant de dienstverlening aan klanten verder verbeteren. “Met de kwaliteit van L&vS Group kunnen we onze diensten verdiepen en verbreden. Dit maakt ons een interessante partner voor opdrachtgevers.”

De markt voor studentenadviesbureaus is de laatste jaren sterk in opkomst en wordt steeds competitiever. Anno 2020 telt Nederland alweer tien door studenten gerunde adviesbureaus. Dankzij de krachtenbundeling onderscheidt Student Consultant zich nu nadrukkelijk van de andere spelers in het segment, zo legt Kochanowski uit. 

L&vS Group en Student Consultant slaan de handen ineen

“We zullen intensief samenwerken met BluPoint. De ervaren consultants van L&vS Group dragen bij aan de ontwikkeling van onze consultants en stomen ze klaar voor consultancywerk. Ze nemen de studenten mee in het volledige, interne trainingscurriculum zoals dat ook voor hun ervaren consultants geldt.” 

“Ook begeleiden de consultants van BluPoint de Student Consultants bij de projecten – vanaf het opstellen van een plan van aanpak tot en met de oplevering van het eindresultaat – waardoor deze begeleiding niet op de schouders van de klanten rust. Op deze manier is de kwaliteit van de oplossing geborgd, waardoor Student Consultant een superieure prijs-kwaliteitverhouding levert.”

Waar andere studentenadviesbureaus ook wel samenwerken met bekende kantoren, gaat het partnership tussen Student Consultant en L&vS Group verder. “Student Consultant is vanaf nu echt onderdeel van L&vS Group, we zijn niet slechts een samenwerkingspartner”, benadrukt Jorick Schilken, medeoprichter en Managing Partner van Student Consultant.

“Dat betekent dat we ook onderdeel zijn van L&vS Group met haar visie, strategie en methodiek. We nemen dus volledig deel aan alle activiteiten binnen de L&vS Group. Bovendien zijn we in staat om projecten aan te gaan met hybride teams, vanuit het gehele spectrum – van Student Consultants begeleid door ervaren consultants tot en met ervaren consultants ondersteund door studenten.” 

Ook voor L&vS Group biedt de krachtenbundeling mooie nieuwe kansen. L&vS Group breidt door de samenwerking zijn aanbod van consultancydiensten uit. “We kunnen nu nieuwe dienstverlening leveren tegen aanzienlijk lagere kosten dan onze concurrenten, echter met de kwaliteit van L&vS Group”, legt L&vS Group-medeoprichter Christiaan Lomme uit. “Hiermee maken we dus een breed scala aan consultancydiensten beschikbaar op basis van een vernieuwend en houdbaar businessmodel”, vult medeoprichter Roel van Stiphout aan.

Zo moet uiteindelijk iedereen profiteren van de samenwerking. “Klanten kunnen nu laagdrempelig kennismaken met talentvolle studenten en deze later – bij wederzijdse interesse – in dienst nemen. Op die manier willen Student Consultant en L&vS Group in deze tijden van crisis ook de werkgelegenheid voor hoog opgeleide jonge professionals bevorderen”, besluit Van Stiphout.