Student Consultant

Student Consultant is een strategisch en bedrijfskundig adviesbureau dat volledig wordt gerund door hoogopgeleide en ambitieuze studenten. Onze consultants zijn jong, enthousiast en beschikken over een scherp perspectief waardoor wij innovatieve oplossingen leveren voor een breed scala aan vraagstukken van organisaties. 

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group. L&vS Group bestaat uit Adaptif, BluPoint en Student Consultant. Door de synergie tussen deze gerenommeerde consultancy kantoren hebben wij extra stootkracht om onze missie te realiseren. Wij willen consultancy namelijk toegankelijk maken voor zowel studenten als organisaties waardoor er innovatieve en waardevolle samenwerkingen ontstaan. 

De innovatieve aanpak en methodiek van Student Consultant

Student Consultant biedt ambitieuze topstudenten relevante werkervaring aan middels een flexibele bijbaan naast hun studie. De persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze consultants wordt gestimuleerd door het opdoen van ervaring in de praktijk waardoor studenten hun up-to-date academische kennis kunnen toepassen. Daarnaast verzorgt L&vS Group verbredende en verdiepende trainingen om onze studenten versneld te ontwikkelen als professioneel consultant. Tot slot coachen en begeleiden de ervaren consultants van BluPoint onze talentvolle consultants bij hun opdrachten. Wij stellen gezamenlijk een plan van aanpak op en werken intensief samen tijdens het project om zo de kwaliteit te garanderen. Op deze manier worden onze consultants klaargestoomd voor een carrière in de (consultancy)arbeidsmarkt en is de kwaliteit van de oplossing geborgd waardoor wij een superieure prijs/kwaliteit verhouding leveren. 

De aanpak van Student Consultant is gebaseerd op de ontwikkeling van innovatieve oplossingen van vraagstukken door het samenbrengen van scherpe en vernieuwende perspectieven, vanuit onze studenten gecombineerd met bewezen consultancy ervaring. Om deze reden werken wij altijd met multidisciplinaire teams die bestaan uit consultants met uiteenlopende studieachtergronden en ervaringen. Wij werken schouder aan schouder met onze klanten aan het realiseren van hun ambities door te focussen op realisatie van klantwaarde.

Kortom, de belangrijkste redenen om een samenwerking met ons aan te gaan zijn:

 • Superieure prijs/kwaliteit verhouding
  Student Consultant levert hoogwaardige consultancy diensten waarvan de kwaliteit geborgd is door de begeleiding van de ervaren consultant van L&vS Group op basis van een vernieuwend business model met een scherpe studentenprijs. Daarnaast stelt deze samenwerking ons in staat om een breder scala aan opdrachten uit te voeren dan reguliere studentenadviesbureaus.
 • Direct klantwaarde
  De geleverde klantwaarde (delivery) definieert ons succes en heeft derhalve onze hoogste prioriteit. Deze kwaliteit en waarde wordt geleverd door het scherpe perspectief van onze studenten te combineren met bewezen consultancy ervaring. Door de begeleiding van de ervaren consultants van BluPoint voeren wij opdrachten uit zonder begeleiding vanuit, maar wel in samenwerking met, onze klant.
 • Highly skilled topstudenten
  Multidisciplinaire teams van ambitieuze topstudenten zorgen met hun scherpe perspectief en up-to-date kennis voor innovatieve oplossingen. Tevens is er een beperkt kennis afbreukrisico’s voor onze relaties, omdat onze consultants door kunnen stromen naar onze klanten.
 • Werken aan de toekomst
  Student Consultant biedt werkgelegenheid aan ambitieuze topstudenten en bereidt ze voor op hun carrière in de (consultancy)arbeidsmarkt middels een flexibele bijbaan naast hun studie. 

Het unieke business model van Student Consultant

Student Consultant levert een breed scala aan consultancy diensten op basis van een vernieuwend business model. Hierdoor zijn wij een interessante partner voor organisaties van elk formaat. 

Door de uiteenlopende studieachtergronden van onze studenten leveren wij consultancy diensten op verschillende gebieden zoals onder andere marktanalyses en productpositioneringen, data analytics, Human Resource Management én proces- en ketenmanagement. Daarnaast zijn wij bijzonder goed in staat om organisaties te ondersteunen met verschillende bedrijfskundige vraagstukken door er met de scherpe blik van onze consultants en de ervaren blik van de consultants van L&vS Group naar te kijken. Tevens bieden wij (project-)ondersteuning als capaciteit te kort schiet. Kortom, wij gaan uitdagingen niet uit de weg! 

Wij willen dus het verschil maken voor zowel onze consultants als de organisaties waar wij mee samenwerken. Dit doen wij door samen met onze relaties de drijvende en betrouwbare kracht te zijn in het realiseren van hun ambities!

Student Consultant | Nieuws