L&vS Group: ‘Vier ondernemingen die elkaar versterken’

23 september 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd

De L&vS Group is de laatste jaren uitgegroeid tot een ecosysteem van vier bureaus: BluPoint, Adaptif, N-Abled en Student Consultant. Samen richten ze zich op het leveren van toegevoegde waarde bij opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren. Partners van de vier bureaus vertellen over hun onderscheidende kracht.

De groep kent zijn oorsprong in L&vS Management Consulting, dat sinds de oprichting in 2007 is uitgegroeid tot gevestigde specialist in change management. Met de oprichting van de nieuwe labels werd L&vS Management Consulting omgedoopt tot BluPoint.

“De vier ondernemingen versterken elkaar”, zegt Christiaan Lomme, managing partner van L&vS Group. “In onze dienstverlening naar klanten speelt synergie een grote rol tussen de onderdelen.”

L&vS Group: ‘Vier ondernemingen die elkaar versterken’

BluPoint

BluPoint is een toonaangevend consultancybureau, gespecialiseerd in change- en projectmanagement op het gebied van business re-design, businessintegratie en business improvement. Deze diensten worden ingevuld in de vorm van programmamanagement, projectmanagement en product ownership.

“Wij geloven dat consultancy snel tot aantoonbare klantwaarde moet leiden, iets wat niet altijd vanzelfsprekend is. Wij geloven ook dat de realisatie en implementatie het bewijs van het advies is, dat kun je niet los van elkaar zien. Vanuit de regierol geeft BluPoint invulling aan succesvolle begeleiding van verandertrajecten, van initiatie tot implementatie”, legt Lomme uit.

“Daarom is onze aanpak en methodiek ook anders, gebaseerd op een praktische benadering met best practices en ervaring”, voegt Roel van Stiphout toe, managing partner van L&vS Group.

“Wij spreken dan ook over change management: een doel middels een verandering van begin tot eind begeleiden (met aantoonbaar resultaat), met duidelijke focus op de succesfactoren, zoals de menselijke aspecten en de beoogde toegevoegde waarde. Dit vraagt om andere vaardigheden dan traditioneel programma- en projectmanagement.”

Verder lezen: Hoe BluPoint zich aanpast aan de nieuwe wereld.

Adaptif

Adaptif helpt organisaties met het uitrollen van nieuwe manieren van werken, waaronder agile. “We helpen klanten hun slagkracht te vergroten”, zegt Van Stiphout.

“Wij adviseren de opdrachtgever en voeren veelal de regie over de transitie. Onze trajecten typeren zich vaak door de realisatie van een visie (gebaseerd op nut & noodzaak) en een blauwdruk van de beoogde eindsituatie. In veel actuele gevallen bestaat deze visie/blauwdruk uit een organisatie die agile of product-/dienstgestuurd werkt.”

“In deze transities is een gecontroleerde overgang van de bestaande situatie naar de gewenste situatie een zeer zorgvuldig traject, waarin change management een cruciale rol speelt. De kracht van Adaptif ligt dan ook in deze integrale aanpak en ervaring.”

N-Abled

N-Abled is de nieuwste loot aan de stam (sinds begin 2022 onderdeel van L&vS Group) en richt zich op PMO-consultancydiensten.

“Uit onze ervaring blijkt dat veel organisaties worstelen met in control zijn op het projectenportfolio doordat het inzicht hierin onvolledig is. Dit leidt tot minder effectieve sturing op alle lagen van een organisatie en uit zich in projecten die buiten de planning lopen, meer gaan kosten en niet de waarde leveren die de organisatie verwacht,” zegt Lars van Hugten, partner bij N-Abled.

“N-Abled zorgt dat er inzicht verkregen wordt in de conditie van het portfolio en draagt zorg voor de inrichting van een sturingsinstrument, op maat gemaakt voor onze klant, waar het ten slotte diep in de business verankerd wordt en daarmee de ambities voor de organisatie worden gerealiseerd.”

Student Consultant

Student Consultant is een adviesbureau dat wordt gerund door hoogopgeleide studenten. “Wij voeren zelfstandig consultancyprojecten uit én ondersteunen projecten van zowel consultancykantoren als de grootste bedrijven van Nederland”, zegt medeoprichters Jorick Schilken.

“Onze consultants zijn jong, enthousiast en beschikken over een scherp perspectief waardoor zij innovatieve oplossingen leveren voor een breed scala aan vraagstukken.”

Sinds de oprichting in 2020 is Student Consultant gegroeid tot een team van meer dan 50 consultants. Het bedrijf werkt met verschillende consultancybureaus samen op het gebied van trainingen, opdrachten en talentwerving.

Medeoprichter Reno Kochanowski: “We hebben de ambitie om in 2025 hét studentenadviesbureau van Nederland te zijn.”