Student Consultant past organisatiestructuur aan voor groeiambities

26 augustus 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Student Consultant heeft met het oog op zijn sterke groei in de afgelopen periode en zijn verdere groeiambities een nieuwe organisatiestructuur aangenomen.

Het door studenten gerunde consultancybureau zag in 2020 het levenslicht. Twee jaar verder is het bureau alweer de grens van 50 studentconsultants gepasseerd.

“En met twee nieuwe sollicitatierondes in het vooruitzicht verwachten we eind september circa 65 consultants te tellen en eind december circa 75”, zeggen Reno Kochanowski en Jorick Schilken, beiden oprichters en managing partners van Student Consultant.
Het managementteam van Student Consultant

Maar zoals bij ieder groeiavontuur, roept de uitbreiding ook voor Student Consultant op tot het herinrichten van de organisatie. “Door onze groei hebben we behoefte aan een nieuwe structuur”, geeft Kochanowski aan.

“We maken de kanteling naar drie regionale hubs”, licht Schilken toe. “Twee van de drie hubs worden gevestigd in het zuiden van Nederland: één voor studenten van Maastricht University en één voor studenten van Tilburg University en TU Eindhoven. De hub in het westen van het land is voor studenten van Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft, Universiteit van Amsterdam en Utrecht University en Radboud Universiteit Nijmegen.”

Regionale structuur

Met deze nieuwe, meer regionale structuur wil Student Consultant meer sturing kunnen geven aan de groeiambities en tegelijkertijd dichter bij de opdrachtgevers en consultants staan. Aan de opzet van hubs is veel nadenkwerk vooraf gegaan, vertelt Kochanowski.

“Het was onze initiële gedachte om volledig zelfstandig opererende hubs te openen. Tijdens een van onze strategiesessies met alle studentconsultants kwamen wij echter tot de conclusie dat dit ten koste zou gaan van ons onderscheidende vermogen. Wij voeren projecten namelijk landelijk uit, waardoor wij optimale, multidisciplinaire projectteams kunnen samenstellen. De keuze is dus gevallen op decentraliseren wat moet en centraliseren wat kan.”

Voortbouwend op de hubs-aanpak wil Student Consultant eind 2022 een vierde hub openen (voor enkel de studentconsultants uit Nijmegen) en in de loop van 2023 nog twee hubs, in het zuiden en westen van Nederland.

Om leiding te geven aan de nieuwe structuur en groeiplannen is ook een nieuw en uitgebreid managementteam opgetuigd. Dit bestaat uit Managing Partners Reno Kochanowski en Jorick Schilken, Floor van Gulik (Managing Consultant Maastricht en Acquisitie Director), Tim van der Linden (Managing Consultant Eindhoven/Tilburg, Landelijke Recruitment Lead), Lars van Werde (Managing Consultant Regio Randstad en Nijmegen), Jop Huijben (Marketing Director) en Luca Pamboer (Human Capital Director).

Landelijk netwerk

Kochanowski en Schilken laten weten dat Student Consultant door een landelijk netwerk uit te rollen zijn klanten nog beter zal kunnen bedienen. De klantenkring is afkomstig uit alle hoeken van het land en bevat bekende namen als APG, KPN, Nationale-Nederlanden, PostNL, UWV en Van Lanschot Kempen.

Student Consultant kan bogen op de support van tal van grote consultancykantoren. Partijen als Boston Consulting Group, BearingPoint, Eden McCallum, EY en Quint leveren advisering en training. Met L&vS Group, de organisatie achter BluPoint en Adaptif, heeft Student Consultant een strategische samenwerking.