Eden McCallum en Student Consultant slaan de handen ineen

21 april 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Eden McCallum is een samenwerking aangegaan met Student Consultant, een studentenadviesbureau met ruim 50 studentconsultants.

De samenwerking met het studentenadviesbureau biedt Eden McCallum twee voordelen. “Ten eerste, kunnen wij razendsnel de capaciteit van onze projectteams uitbreiden”, vertelt Franka Reuvers, Head of Talent bij Eden McCallum.

“Het flexibel toevoegen van studentconsultants past uitstekend bij ons unieke concept, waarin wij per project altijd de perfecte combinatie van ervaren zelfstandige consultants matchen met onze inhouse-consultants bij het samenstellen van onze teams.”

Eden McCallum en Student Consultant slaan de handen ineen

“Hiermee krijgen we extra capaciteit met behoud van flexibiliteit. Zo krijgt onze klant in iedere fase van het project de juiste teamsamenstelling van zowel kennis als in grootte”, legt Reuvers uit.

Ten tweede biedt de samenwerking een ideale wervingsbodem voor Eden McCallum. Jaarlijks neemt het adviesbureau diverse afgestudeerde talenten aan die aan de slag gaan in het Analyst Programme van het bureau. In dit vijfjarige programma worden starters middels een intensief ontwikkeltraject en uitdagende klantopdrachten klaargestoomd tot volwaardige consultants.

“Onze student consultants zijn de topstudenten waar consultancykantoren naar op zoek zijn”, zegt Jorick Schilken, een van de twee oprichters van Student Consultant.

“Deze samenwerking stelt ons in staat om in een vroeg stadium in contact te komen met ambitieuze studenten die geïnteresseerd zijn in strategie consultancy én hier tijdens hun studie al werkervaring in hebben opgedaan”, vult Reuvers aan. “Zij kunnen nadat ze afstuderen eventueel doorstromen naar ons analistenprogramma.”

Extra impuls in de expertise

Voor Student Consultant zorgt de samenwerking voor een extra impuls in de expertise waaruit het kan putten. Het bureau werkt al nauw samen met partijen als L&VS Groep, BluPoint, Royal HaskoningDHV, Blue Bricks, SparkOptimus en Significant Synergy, en voegt nu een internationale speler in de strategieconsultancy toe aan zijn netwerk.

“De samenwerking is opgezet met de intentie om gezamenlijk projecten uit te voeren. Meedraaien op de strategische projecten van Eden McCallum verrijkt de groei en ontwikkeling van onze consultants”, zegt Schilken.

Daarnaast gaat Eden McCallum (een bureau met Britse wortels) een deel van het trainingsprogramma van Student Consultant op zich nemen. “We zijn gestart met het opzetten van een trainingsprogramma waarin trainingen worden gegeven door de grootste consultancykantoren”, vertelt Reno Kochanowski, medeoprichter van Student Consultant.

“Het is een tweejarig programma dat bestaat uit tien trainingen over algemene consultancyvaardigheden, tien gespecialiseerde trainingen voor businessstudenten en tien gespecialiseerde trainingen voor data/IT-studenten. Op deze manier worden onze studentconsultants klaargestoomd voor een carrière in de consultancy.”

Eden McCallum zal binnen dit programma de algemene training ‘interacting with your clients’ en de business training ‘storylining en/of due diligence’ verzorgen. Reuvers: “Hierin vinden wij het belangrijk dat de training zo praktisch mogelijk wordt ingestoken. Zo kunnen de consultants geleerde vaardigheden uit de training direct implementeren tijdens hun projecten.”

De eerste training is inmiddels achter de rug. In februari vond de training ‘interacting with your clients’ plaats op het kantoor van Eden McCallum in Amsterdam. Maaike Willekes, consultant bij Student Consultant en een van de deelnemers, deelt haar ervaringen: “Tijdens de training hebben we het onder andere gehad over stakeholdermanagement en communicatie met de opdrachtgever. De vaardigheden die ik tijdens de training heb opgedaan zullen goed van pas komen tijdens de projecten bij Student Consultant.”

“Het doel van Eden McCallum is om tijdens trainingen altijd bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van de studenten”, vertelt Chantal van Hartingsveldt, Junior Manager bij Eden McCallum. “Wij zijn ervan overtuigd dat zij mede door het uitgebreide trainingsprogramma een vliegende start kunnen maken in hun verdere consultingcarrière.”