Brits adviesbureau Eden McCallum van start in Nederland

04 februari 2008 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Eden McCallum heeft zijn eerste internationale kantoor geopend in Nederland. Managing Partners van Eden McCallum Nederland zijn Heleen Wachters en Marjon Wanders, beiden voormalig McKinsey & Company-consultants.

Het Nederlandse kantoor zal verder bijdragen aan de uitbreiding van Eden McCallum en klanten voorzien van strategy consulting- en management consulting-diensten.

Het kantoor van Eden McCallum Nederland is gevestigd aan het Gustav Mahlerplein in Amsterdam.

Eden McCallum werd in 2000 opgericht door McKinsey & Company-alumni Liann Eden en Dena McCallum. De twee vrouwen besloten een eigen adviesbureau te starten om een einde te maken aan de veeleisende levensstijl van strategy consulting. “We wilden doorgaan met ons beroep, maar tegelijkertijd minder tijd besteden aan reizen en meer met onze familie”, zei mede-oprichter Liann Eden destijds.

Het adviesbureau is uitgegroeid tot een netwerk van meer dan honderd freelance consultants. De overgrote meerderheid van hen zijn alumni van de drie grote strategie adviesbureaus (McKinsey & Company, Boston Consulting Group en Bain & Company).

Eden McCallums competitieve voordeel ligt in het feit dat het consultants van topniveau levert voor een (veel) lager uurtarief.

Oprichters Eden McCallum Nederland

Heleen Wachters werkte tussen 1992 en 2004 bij McKinsey & Company. Ook Marjon Wanders was zo'n twaalf jaar in dienst bij het strategieadviesbureau (1991-2003).