Eden McCallum opgericht door oud McKinsey consultants

16 september 2000 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig McKinsey & Company consultants Liann Eden and Dena McCallum hebben een nieuw adviesbureau opgericht genaamd Eden McCallum. Het kantoor is gevestigd in Londen en zal strategy consulting- en management consulting-diensten leveren aan klanten in Europa. Het businessmodel van Eden McCallum is anders dan traditionele consultancykantoren. Het bedrijf werkt met een poel van ervaren en freelance consultants.

Liann Eden werkte tussen 1995 en 1999 voor McKinsey en Dena McCallum tussen 1992 en 1998.

De twee vrouwen besloten een eigen adviesbureau op te richten toen zij beide zwanger waren van hun tweede kind. Ze maakten uitstekend carrière bij McKinsey & Company en internationale bedrijven (Unilever en Conde Nast), maar wilden hun werk-privébalans verbeteren door minder te reizen en meer tijd met hun familie door te brengen. Mede-oprichter Liann Eden zei daarover: “Veel strategy consultants zijn opnieuw aan het beoordelen wat ze met hun werk willen. Vooral flexibiliteit en controle over je eigen carrière worden steeds belangrijker voor consultants.”
Eden McCallumTopkwaliteit voor lagere prijs
De belangrijkste verkoopstrategie van Eden McCallum is de prijs-kwaliteitratio. Een meerderheid van de adviseurs die zich hebben aangesloten bij Eden McCallum heeft een achtergrond bij een van de Big 3 strategie adviesbureaus (McKinsey, Boston Consulting Group en Bain). “We leveren topkwaliteit, maar voor een veel lagere prijs doordat we weinig overhead hebben”, aldus Liann Eden.

Werk-privébalans
Een klein team van permanente in-house consultants zal de relaties met klanten beheren. De projectlevering zal worden gemanaged door onafhankelijke consultants uit de database van de firma. Ondanks de traditionele uitdagingen van strakke deadlines en hoge verwachtingen van klanten, benadrukken de oprichters dat de werk-privébalans het hart van de bedrijfscultuur zal blijven. “Jazeker, onze adviseurs kunnen vrij nemen om een schooltoneelstuk bij te wonen, maar tegelijkertijd zullen ze ervoor instaan dat een werkproject op tijd wordt afgerond. We hebben vertrouwen in onze mensen en we geven hen de flexibiliteit om aan zowel hun werk- als privébehoeften te voldoen. We weten dat ze alle noodzakelijke uren in hun werk zullen stoppen om ervoor te zorgen dat ze hun klanten niet teleurstellen”, voegde Dena McCallum toe.