Eden McCallum betrekt groter kantoor aan Amsterdamse Zuidas

21 december 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Nederlandse praktijk van Eden McCallum is verhuisd naar een nieuw, groter kantoor. De aanzienlijk grotere locatie, midden op de Amsterdamse Zuidas, biedt het consultancybureau de ruimte voor het realiseren van zijn groeiplannen voor de komende jaren, vertelt partner Marjon Wanders.

Sinds de start van Eden McCallum in Nederland circa 8 jaar geleden – het bureau werd in 2000 opgericht in de UK – is het consultancybureau onder leiding van voormalig McKinsey & Company consultants Heleen Wachters en Marjon Wanders uitgegroeid tot een van de grootste spelers van de Benelux voor zelfstandig consultants* in het topsegment van de markt. Het bureau beschikt over een database van meer dan 150 hooggekwalificeerde consultants in de regio, en heeft op ieder moment tussen de 50 en 75 consultants aan het werk op projecten. De klanten van het bureau bevinden zich voornamelijk in de grootzakelijke markt, de mid-market en zijn vaak beursgenoteerd. 

Om ruimte te bieden aan verdere groei van het bureau heeft Eden McCallum in oktober zijn kantoor verhuisd van het Gustav Mahlerplein naar een groter pand aan de Parnassusweg (UN Studio), beide gelegen op de Amsterdamse Zuidas. Het betreft de tweede verhuizing in ons land sinds de oprichting. “Onze praktijk in de Benelux blijft groeien, we hebben recentelijk twee nieuwe Associate Partners toegevoegd aan ons team in Amsterdam (Cyrus Ditzel en Wouter van Essenberg) en zijn, na het ontgroeien van onze vorige kantoorruimte, verhuisd naar een geweldige nieuwe locatie op de Zuidas”, vertelt medeoprichter Heleen Wachters. 

Eden McCallum betrekt groter kantoor aan Amsterdamse Zuidas

Volgens Wachters biedt het nieuwe kantoor enkele voordelen voor het netwerk van onafhankelijke consultants van Eden McCallum. “Primair doel van de verhuizing was om onze consultants en projectteams betere faciliteiten te bieden bij hun werk, als team of alleen, voor een uur, een dag of een week.” Consultants kunnen als zij aan een project voor Eden McCallum werken gebruikmaken van alle faciliteiten die het kantoor te bieden heeft, waaronder verschillende vergaderzalen, teamkamers en individuele werkplekken, evenals een moderne IT-infrastructuur. In de tijd sinds de verhuizing heeft het consultancybureau al werkruimte geboden aan meerdere projectteams en zijn er drie in-house evenementen georganiseerd, iets wat in de vorige kantoren niet mogelijk was.

Wanders voegt toe: “Met de verhuizing hebben we de volgende stap genomen in het realiseren van ons groeiplan. We zien de vraag van cliënten naar onze diensten groeien en er is aanzienlijke potentie om onze voetafdruk in de markt uit te breiden. Onze nieuwe werkplek voorziet ons van de ingrediënten die nodig zijn om dit doel werkelijkheid te maken.”

Werken als een zelfstandig consultant

Volgens een recent onderzoek van Eden McCallum, uitgevoerd in samenwerking met de Financial Times, de London Business School en INSEAD, zijn zelfstandige management consultants zeer tevreden met hun werk. Meer dan de helft van de zelfstandige consultants in het topsegment geeft bovendien aan meer geld te verdienen sinds zij op eigen benen staan.

* Nederland telt bijna 100.000 freelancers actief in het organisatieadviesvak.