Wouter van Essenberg versterkt Eden McCallum in Amsterdam

17 maart 2016 Consultancy.nl

Eden McCallum heeft Wouter van Essenberg toegevoegd aan zijn partnerteam in Nederland. Van Essenberg, afkomstig van Ordina, is recentelijk benoemd tot Associate Partner van het consultancybureau.

De afgelopen vierenhalf jaar was Wouter van Essenberg actief als lid van de Executive Committee van IT-dienstverlener Ordina. In die tijd heeft hij meerdere senior management rollen vervuld binnen de marketing, portfolio management en HR-afdelingen van het IT-bedrijf. In de zes jaar daarvoor was Van Essenberg consultant bij The Boston Consulting Group (BCG) in Amsterdam, waar hij snel promoveerde van Consultant tot Project Leader en tot slot Principal. Bij het management consultancybureau focuste Van Essenberg zich voornamelijk op grootschalige veranderprogramma’s, zoals post-merger integration, reorganisatie en business proces redesign trajecten. Hij bediende voornamelijk cliënten in de telecom, media en technologie sector (TMT), waar hij zelf in 1996 zijn carrière startte in verschillende project management en marketing rollen bij KPN en later Alcatel.

In zijn nieuwe rol bij Eden McCallum zal Van Essenberg zijn ruime management en consultancy-ervaring inzetten om de cliënten van het bureau te ondersteunen bij grote transformatietrajecten en organisatieveranderingen. Hij heeft zich bij het bureau aangesloten als Associate Partner en is gevestigd in Amsterdam, een van de drie Europese uitvalsbasissen die Eden McCallum rijk is. “Wouter’s hands-on ervaring binnen de sector, in samenspel met zijn diepgaande kennis van organisatieverandering, zal van onschatbare waarde zijn voor onze cliënten in de TMT sector en daarbuiten. We zijn erg blij hem te mogen verwelkomen in ons team”, laat Marjon Wanders weten in een reactie. Wanders geeft samen met Heleen Wachters leiding aan het Nederlandse kantoor van Eden McCallum.

In een reflectie op zijn nieuwe carrièrestap laat Van Essenberg weten: “Ik sluit mij graag aan bij dit sterke en dynamische team, dat bewezen heeft dat de manier van werken van Eden McCallum de waarde en flexibiliteit biedt waar cliënten naar zoeken.”

De afgelopen maanden heeft Eden McCallum meerdere nieuwe partners aangesteld, onder wie Barrie Berg (voormalig Booz Allen Hamilton partner), Leo Andronis (afkomstig van A.T. Kearney) en Jan-Willem Weggemans (alumnus bij zowel BCG als Bain & Company). Alle drie versterken Eden McCallum in Londen. Het consultancybureau, dat met zijn flexibele business model de meest prestigieuze strategiekantoren uitdaagt, plant om binnen anderhalf jaar zijn eerste kantoor in de Verenigde Staten te openen.

Nieuws

Meer nieuws over