Jan-Willem Weggemans versterkt Eden McCallum

18 juni 2015 Consultancy.nl

Consultancybureau Eden McCallum heeft Jan-Willem Weggemans als Associate Partner toegevoegd aan zijn team in Londen. Weggemans maakt de overstap van PwC, waar hij de afgelopen drieënhalf de rol van Director vervulde. Daarvoor was Weggemans onder andere in dienst van Bain & Company, The Boston Consulting Group en A.T. Kearney.

Jan-Willem Weggemans
Na het behalen van zijn Master in Mechanical Engineering aan de Universiteit Twente, startte Jan-Willem Weggemans zijn carrière bij TNT Express, een van ’s werelds grootste transport- en logistieke bedrijven*. In 2001 sloot hij zich aan bij A.T. Kearney, waar hij in zijn laatste rol Manager was. Na bijna vier jaar bij het consultancybureau, stapte Weggemans over naar branchegenoot The Boston Consulting Group (BCG). Daar droeg hij in de rol van Project Leader bij aan verschillende projecten op het gebied van strategie en bedrijfsvoering, waaronder commerciële strategie, operational excellence en post-fusie integratie. In 2007 verruilde Weggemans BCG voor Bain & Company, waar hij in Londen aan het werk ging als Case Team Leader. In deze functie leidde hij diverse consultancyopdrachten, en droeg hij bij aan business development en de ontwikkeling van de interne praktijk.

Jan-Willem Weggemans en Christopher Humphry

Na ongeveer tien jaar actief te zijn geweest in de adviesbranche, maakte Weggemans de overstap naar Barclaycard, het creditcard dochterbedrijf van Barclays. Drie jaar lang was hij in de rol van Senior Strategy Manager verantwoordelijk voor strategieontwikkeling en implementatie in de VS en Europa. De afgelopen 3,5 jaar was Weggemans werkzaam voor accountants- en advieskantoor PwC, waar hij als Director de Retail and Commercial Banking praktijk in Londen en Amsterdam verder ontwikkelde.

Eden McCallum
Vorige maand besloot Weggemans terug te keren naar de (strategie)adviesbranche. Hij is gestart bij Eden McCallum, een consultancybureau met kantoren in Londen (sinds 2000), Amsterdam (2008) en Zürich (geopend in april dit jaar). Met zijn ruime ervaring op het gebied van digital, payments, en strategische transformaties zal hij zich bij het bureau blijven richten op de financiële dienstverlening. “In een tijd van grote veranderingen in de sector zien we een enorme vraag vanuit onze klanten, in het bijzonder op digitaal gebied. We zijn zeer verheugd Jan-Willem aan boord te hebben om te helpen een van onze grootste praktijken nog verder te ontwikkelen”, aldus Christopher Humphry, een van de partners die de leiding heeft over de Financial Services praktijk bij Eden McCallum.

“Ik was bekend met de goede reputatie van Eden McCallum en werd gefascineerd door een bedrijf dat snel tot de kern komt van wat belangrijk is in consulting, zowel voor klanten als voor consultants”, vertelt Weggemans om daaraan toe te voegen: “Ik ben verheugd deel uit te maken van het team, en kijk er naar uit om op zo’n innovatieve manier met klanten te werken.”

Eden McCallum

Eerder dit jaar breidde Eden McCallum zijn partnerteam in Londen uit met Michael Edwards. Hij maakte de overstap van McKinsey & Company, waar hij negen jaar werkte, en werkte daarvoor bij Accenture.

* In april werd TNT overgenomen door FedEx voor €4,4 miljard, hoewel de deal nog moet worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Als de deal groen licht krijgt zal de overdracht in de eerste helft van 2016 plaatsvinden. Twee jaar geleden probeerde UPS TNT over te nemen, maar hun bod van €5,2 miljard werd tegengehouden door de Europese autoriteiten.

Nieuws

Meer nieuws over