Eden McCallum opent kantoor in Zurich, Zwitserland

23 april 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancybureau Eden McCallum heeft afgelopen week een kantoor geopend in Zürich, Zwitserland. Voormalig Boston Consulting Group consultants Jörg Funk en Dirk Cohausz zijn aan boord gehaald om de Zwitserse praktijk te leiden.

Sinds zijn oprichting in 2000 in Londen door voormalig McKinsey & Company consultants Liann Eden en Dena McCallum is Eden McCallum uitgegroeid tot een leidend management consultancybureau. Het bureau staat bekend om zijn baanbrekende business model, dat traditionele strategy consulting – meer dan de helft van Eden McCallum’s consultants hebben een achtergrond bij McKinsey, BCG of Bain – combineert met freelancing, resulterend in een model waar klanten een hoge kwaliteit ontvangen tegen lagere kosten. De aanpak van het bureau heeft de afgelopen jaren meerdere keren de krantenkoppen gehaald, aangehaald vanwege zijn verstorende en toekomstbestendige karakter met het oog op het veranderende adviseringslandschap.

In 2008 opende Eden McCallum zijn tweede kantoor, in Amsterdam, geleid door partners Heleen Wachters en Marjon Wanders. Zeven jaar later is het bedrijfsadviesbureau verder doorgedrongen op het Europese vasteland en kiest het bureau voor een kantoor in Zürich als volgende uitvalsbasis. Om voeten aan de grond te halen heeft Eden McCallum twee ervaren consultants met een achtergrond bij The Boston Consulting Group aan boord gehaald: Jörg Funk en Dirk Cohausz.

Jorg Funk, Dirk Cohousz, Liann Eden, Dena McCallum

Funk was hiervoor Partner en Managing Director van The Boston Consulting Group in Sao Paolo en Zürich, en Executive VP en Head of Corporate Strategy & Acquisitions bij industrieel producent Sulzer. Daarnaast is hij ook oprichter van een high tech startup. Hij heeft ervaring in meerdere sectoren, in het bijzonder in de industriële en telecom/technologiesectoren. Funk zal het kantoor gaan runnen samen met zijn voormalig BCG collega Dirk Cohausz, die na acht jaar bij de van oorsprong Amerikaanse strategie consultancy zijn eigen adviesbureau (‘Comedium’) oprichtte. Cohausz heeft zijn consultancyervaring opgedaan in de media, financiële dienstverlening, consumentengoederen en farmaceutische sector. Naast zijn advieswerk voor Eden McCallum, zal Cohausz op adviesbasis betrokken blijven bij een aantal startups in de regio.

Zowel Funk als Cohausz zijn aan het leiderschapsteam van Eden McCallum toegevoegd. Eerder dit jaar werd ook Michael Edwards (ex-McKinsey en Accenture) aan de bureauleiding toegevoegd, en in oktober 2014 werd Stephanie Mills benoemd tot partner, 1,5 jaar nadat zij in dienst trad van BCG. “Toen ik eerder met Eden McCallum werkte als onafhankelijk consultant was ik zeer onder de indruk van het aanbod voor zowel klanten als consultants, in het bijzonder van de kwaliteit en zakelijkheid van de projectteams”, aldus Funk. “Ik ben enthousiast om hier deel van uit te maken en het Switserse kantoor op te bouwen.”

Namens het partnerteam verklaart Eden dat zij “uitermate verheugd zijn om deze nieuwe spannende fase te betreden” in de groei van het bureau. Met het oog op de toekomst voegt mede oprichter McCallum toe dat het bureau zijn zinnen heeft gezet op verdere internationale uitbreiding, met de VS als belangrijkste target. “We plannen om over ongeveer achttien maanden over te gaan tot lancering in New York”, laat ze weten.