Michael Edwards van McKinsey naar Eden McCallum

12 februari 2015 Consultancy.nl

Eden McCallum heeft zijn partnerteam versterkt met de komst van Michael Edwards. De nieuwe partner is afkomstig van strategiekantoor en branchegenoot McKinsey & Company waar hij negen jaar werkzaam was, in zijn meest recente rol als partner in McKinsey’s kantoor in Londen.

Michael Edwards
Michael Edwards heeft meer dan 20 jaar ervaring, waarvan hij grootste gedeelte opdeed binnen de adviesbranche. Hij startte zijn loopbaan in 1992 bij GlaxoSmithKline, waar hij werkte binnen Marketing en Sales. Zo’n vijf jaar later vertrok hij naar Andersen Consulting (het huidige Accenture), waar hij meer dan negen jaar binnen de consultancy business unit actief was. De afgelopen negen jaar was Edwards werkzaam bij McKinsey & Company, als partner binnen de ‘Pharmaceutical and Medical Products’ praktijk. Bij het strategy consultancykantoor leidde hij verder de ‘Value and Access’ service line voor Europa, die klanten helpt met het ontwikkelen van prijssstrategieën voor nieuwe medicijnen.

Eden McCallum
Eerder dit jaar besloot Edwards om een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot hij zich aan bij Eden McCallum, een in 2000 opgericht management- en strategy consultancykantoor dat wordt erkend voor zijn baanbrekende businessmodel. De operaties van Eden McCallum vormen een combinatie van traditionele strategy consulting – meer dan de helft van de bij Eden McCallum werkzame consultants heeft een achtergrond bij McKinsey & Company, The Boston Consulting Group of Bain & Company – en freelancing, waarmee een model is ontstaan dat klanten van hoge kwaliteit voorziet, maar tegen lagere kosten.

Michael Edwards - Eden McCallum De unieke aanpak van Eden McCallum heeft de afgelopen jaren wereldwijd veel aandacht gekregen, waarbij het Harvard Business Review artikel ‘Consulting on the Cusp of Disruption (oktober 2013) en meer recentelijk een artikel in Forbes, als belangrijkste voorbeelden gelden.

Bij Eden McCallum zal Edwards zich richten op het verder ontwikkelen van de activiteiten van het kantoor in de farmaceutische- en zorgsector, en zal hij nauw samenwerken met internationale collega’s. “Ik ben verheugd mij bij Eden McCallum aan te sluiten, juist in deze voor de organisatie zo spannende tijd”, zegt Edwards. “Bedrijven zijn naarstig op zoek naar nieuwe manieren om te werken met consultants en Eden McCallum is goed gepositioneerd als een high-impact alternatief.” Liann Eden, een van de oprichters van het consultancykantoor, voegt toe: “Omdat wij ons richten op continue groei binnen onze belangrijkste markten en daarbuiten, zijn we zeer verheugd dat Michael ons team heeft versterkt.”

Partnerteam
Met de toevoeging van Edwards groeit het partnerteam uit naar elf. Negen van de elf partners zijn in Londen gevestigd, waaronder oprichters Liann Eden en Dena McCallum, en de onlangs benoemde Stephanie Mills, die vorig jaar kwam van BCG. Twee partners, Heleen Wachters en Marjon Wanders – zijn gevestigd in Nederland. Zij leiden vanuit Amsterdam de operaties in de Benelux.

Nieuws

Meer nieuws over