Barrie Berg versterkt global partnerteam Eden McCallum

09 december 2015 Consultancy.nl

Consultancybureau Eden McCallum heeft voormalig Booz Allen Hamilton partner Barrie Berg aan zijn wereldwijde partnerteam toegevoegd. Berg, die terugverhuist van New York naar Europa, zal in haar nieuwe functie opereren vanuit het kantoor in Londen.

Voordat zij zich aansloot bij Eden McCallum was Berg werkzaam als CEO van ?What If!, een wereldwijd innovatie consultancybureau dat werd opgericht in 1992 en opereerde vanuit vijf kantoren wereldwijd, waaronder in Londen en Manchester. Alvorens zij terecht kwam bij ?What If! werkte Berg zeven jaar als onafhankelijk consultant, met corporates en vermogensbeheerders als haar voornaamste cliënten. Daarvoor werkte Berg zo’n vijf jaar voor Booz Allen Hamilton, in haar laatste rol als Partner. Daarbij was ze zowel in Europa als de Verenigde Staten actief, voornamelijk binnen de consumentengoederen, retail en mediasector.

Barrie Berg - Partner bij Eden McCallum

Begin november 2015 sloot Berg zich aan bij Eden McCallum, een strategie en management consultancybureau dat in 2000 werd opgericht in Londen door twee voormalig McKinsey & Company consultants en dat in de markt de concurrentie aan gaat met de big 3 strategiekantoren, McKinsey, Bain & Company en Boston Consulting Group.

Sinds de oprichting breidde Eden McCallum uit met twee kantoren in het buitenland, een in Nederland (geopend in 2008) onder leiding van Heleen Wachters en Marjon Wanders, en sinds april 2015 een kantoor in Zürich, Zwitserland. Berg is voor haar nieuwe baan terugverhuisd vanuit de VS naar Europa. Zij zal zich in haar nieuwe rol internationaal gaan inzetten voor de cliënten van Eden McCallum en zal zich daarbij voornamelijk richten op innovatie en groeistrategie en de visie, organisatie, bedrijfsvoering en capaciteiten die hiervoor nodig zijn.

“We zijn verheugd om Barrie bij ons partnerteam te hebben”, vertelt Dena McCallum, samen met Liann Eden een van de medeoprichters van het bureau. “Haar ervaring in de VS en Europa, in strategie en innovatie zal van onschatbare waarde zijn voor onze cliënten, en natuurlijk ook voor de organisatie zelf terwijl we ons internationale groeipad vervolgen.” 
About Eden McCallum

In een reactie op haar nieuwe partnerrol vertelt Berg: “Eden McCallum’s ‘agile’ benadering van consulting heeft de toekomst. Ik kijk er naar uit om deze betere manier van werken toe te passen bij onze cliënten, en het innovatieve gedachtegoed waarmee het bureau is opgericht voort te zetten.”

Eerder dit jaar breidde Eden McCallum zijn partnerteam in Londen al uit met Michael Edwards, die de overstap maakte van McKinsey & Company. Meer recentelijk begonnen zowel Leo Andronis (afkomstig van A.T. Kearney) en Jan-Willem Weggemans (voormalig consultant bij PwC, Bain en BCG) als Associate Partners bij Eden McCallum.

Nieuws

Meer nieuws over