Blue Bricks en Student Consultant versterken elkaars talent

15 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na eerder al samenwerkingen te hebben gesloten met BluPoint, AdaptifPRCS en Significant Synergy gaat Student Consultant nu ook in zee met Blue Bricks.

De samenwerking is in eerste instantie gericht op het versterken van elkaars talent. Richard Enthoven van Blue Bricks trapt af: “Bij Blue Bricks hebben we een sterke focus op groei en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. We hebben dan ook een uitgebreid en veelzijdig trainingsprogramma. Door dit trainingsprogramma ook aan Student Consultant aan te kunnen bieden, dragen wij bij aan de ontwikkeling van studenten.”

Bijkomend voordeel is dat Blue Bricks zich hiermee kan profileren onder een interessante doelgroep. Veel van de studenten die werkzaam zijn bij Student Consultant kiezen na deze ervaring namelijk voor een loopbaan in de consultancy. Blue Bricks en Student Consultant versterken elkaars talent

“Wij zijn een sterk groeiend consultancybureau op het gebied van (IT-)veranderingen en zijn altijd op zoek naar toptalen”, aldus Enthoven. “Met deze samenwerking komen we in contact met de toekomstige consultants. Het is voor ons natuurlijk erg interessant om al vroeg in contact te komen met deze doelgroep.”

Voor Student Consultant zal de kennis en expertise van Blue Bricks jonge consultants helpen bij het ontwikkelen van hun consultancyvaardigheden. Jorick Schilken, medeoprichter van Student Consultant: “Blue Bricks biedt Student Consultant de mogelijkheid om trainingen bij het bureau te volgen. Zo hebben 15 studenten onlangs de training ‘Regie over je werkweek’ gevolgd bij Blue Bricks.”

“Onze student consultants hebben veel van deze training geleerd. Het is voor ons natuurlijk erg relevant, omdat wij onze studie combineren met een intensieve bijbaan. Hierdoor is het belangrijk dat wij de juiste keuzes durven te maken voor onze tijdsbesteding.”

De komende maanden gaan Blue Bricks en Student Consultant kijken of er nog meer in het vat zit voor de samenwerking. Zo kan gedacht worden aan het gezamenlijk uitvoeren van projecten, iets dat Student Consultant reeds doet met onder meer BluPoint, PRCS en Significant Synergy.

Enthoven zegt hierover: “Bij Blue Bricks geloven wij er sterk in dat een juiste mentaliteit en een intrinsieke motivatie belangrijker is dan ervaring. Daarom willen wij de komende tijd onderzoeken of we ook kunnen samenwerken op onze opdrachten. De kennis en gedrevenheid van de Student Consultants bieden veel kansen, ook voor onze klanten.”