Student Consultant bereikt mijlpaal en zet vizier op verdere groei

17 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Student Consultant heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Nog geen jaar na de oprichting is het studentenadviesbureau uitgegroeid naar een team van meer dan twintig consultants.

“We zijn trots op deze mijlpaal”, zegt Jorick Schilken, die Student Consultant begin 2020 mede oprichtte, met als doel hét studentenadviesbureau te worden voor studenten uit Limburg en Noord-Brabant. Aan ambitie in elk geval geen gebrek bij het studentenbureau en de oprichters, die voor de komende periode het vizier richten op verdere uitbreiding.

Met maar liefst zeven nieuwe talenten, die in de afgelopen weken zijn gestart, heeft Student Consultant de mijlpaal van twintig adviseurs weten te realiseren. Deze jonge professionals zijn – in tegenstelling tot hun concullega’s in het studentenadvieslandschap – in dienst getreden bij het bureau.

Jorik Schilken en Reno Kochanowski - Student Consultant

“Bij ons komt een student vast in dienst: hij of zij werkt aan interne werkzaamheden en aan projecten voor opdrachtgevers. Met multidisciplinaire teams van drie tot vijf consultants werken zij aan diverse interne en externe projecten”, legt Reno Kochanowski uit, een van medeoprichters van het bureau.

Een voorbeeld uit de praktijk: “Momenteel ondersteunen wij de afdeling Actuariaat van een grote pensioenuitvoerder en hebben wij een samenwerking opgezet met de M&A-afdeling van een grote verzekeraar”, vertelt Kochanowski.

Daarnaast ondersteunt Student Consultant bekende consultancykantoren in de markt met talent. “Wij gaan samenwerkingen aan met consultancykantoren om een flexibele schil voor hun operationele werkzaamheden te vormen”, legt Schilken uit. “Zo ondersteunen wij momenteel bijvoorbeeld een bureau gespecialiseerd in data analytics en zijn wij met meerdere partijen in gesprek om raamovereenkomsten op te stellen voor langdurige samenwerkingen.”

Student Consultant heeft een strategische samenwerking met L&vS Group. Schilken: “Deze samenwerking stelt ons in staat om een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening neer te zetten, waardoor het aantal opdrachtgevers de afgelopen maanden sterk is toegenomen” Kochanowski vult aan: “Met de trainingen en begeleiding van de ervaren consultants van L&vS Group kunnen we onze diensten verdiepen en verbreden.”

Toekomstplannen

Dit laatste model wil het studentenadviesbureau fors uitbouwen de komende jaren. “Wij willen binnen drie jaar voor 10% van de consultancykantoren die in Nederland actief zijn een flexibele schil vormen. Na vijf jaar moet dit 25% zijn”, zegt Schilken.

Het vormen van een flexibele schil biedt voor adviesbureaus twee voordelen. “Ten eerste, ze krijgen beschikking tot extra en zeer flexibele capaciteit. Wij werken enkel met de beste studenten met begeleiding van ervaren consultants, waardoor de kwaliteit geborgd is en wij zelfstandig werken. Ook kunnen wij razendsnel opschalen door ons netwerk onder topstudenten.”

“Ten tweede zijn er doorstroommogelijkheden van onze consultants naar onze opdrachtgevers wanneer zij afgestudeerd zijn. Onze consultants zijn de topstudenten naar wie consultancykantoren op zoek zijn. Bovendien zijn zij al getraind op consultancyvaardigheden én hebben zij deze vaardigheden al toegepast in de praktijk.”

“We willen binnen drie jaar groeien naar 75+ consultants en binnen vijf jaar naar 150+ consultants”, vult Kochanowski aan. “Het bureau wil dit realiseren door zijn wervingsgebied uit te breiden van de huidige steden (Maastricht, Eindhoven, Tilburg, Utrecht en Leiden) naar een landelijke dekking.

Schilken: “We focussen ons op het uitbreiden van zowel het aantal consultants als de verschillende universiteiten waaraan de consultants studeren om hét studentenadviesbureau van Nederland te worden. Daarbij verliezen we kwaliteit niet uit het oog, want bij ons geldt altijd: kwaliteit boven kwantiteit!”