Student Consultant werkt samen met Maastrichtse studievereniging

23 juni 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Student Consultant is een samenwerking aangegaan met de nieuwe studievereniging Bengi uit Maastricht.

Bengi bestaat uit studenten van de opleiding Business Engineering (de naam Bengi is een samenvoegsel van de eerste letters van ‘Business’ en ‘Engineering’).

Door de samenwerking met Student Consultant – een landelijk opererend adviesbureau gerund door studenten – kunnen de Bengi-studenten zich eenvoudiger aansluiten bij Student Consultant. Met als doel: ervaring opdoen in de wereld van consultancy.

Student Consultant werkt samen met Maastrichtse studievereniging

“Het is ons doel om onze leden zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomstige carrière”, zegt Anand Huizinga van Bengi. “Student Consultant is een mooie nieuwe partner voor onze Business Engineering-studievereniging en we hopen hiermee dat we elkaars groei mogen versterken.”

“Studenten die zich aansluiten bij Student Consultant werken aan uitdagende opdrachten, onder de begeleiding van de ervaren consultants van BluPoint. Daarnaast krijgen de consultants van Student Consultant vaak trainingen van bekende consultancykantoren. Hiermee ontwikkelen ze zich tot volwaardige consultants.”

Voor Student Consultant draagt de alliantie bij aan de verwezenlijking van de ambitie om zijn naamsbekendheid onder studenten uit te bouwen en de pool aan verbonden studenten uit te breiden. “We kijken uit naar de samenwerking met Bengi”, aldus Aafke Delissen van Student Consultant.

Gedurende het aankomende studiejaar zullen consultants van Student Consultant workshops geven bij de studievereniging over hoe het is om te werken als jonge consultant en wat voor ontwikkeling studenten kunnen doormaken.

Eerder dit jaar sloot Student Consultant samenwerking af met studentenverenigingen uit Eindhoven (Industria), Maastricht (SCOPE), en Nijmegen (CognAC).