Student Consultant sluit samenwerking met drie studieverenigingen

07 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Student Consultant heeft partnerships gesloten met drie studieverenigingen: SCOPE uit Maastricht, Industria uit Eindhoven en CognAC uit Nijmegen.

Het doel van de nieuwe partnerships is tweeledig, vertelt Student Consultant-medeoprichter Reno Kochanowski. “We zijn hard aan het groeien en zijn op zoek naar ambitieuze studenten die zich willen aansluiten bij ons netwerk. Hiermee kunnen we onze naamsbekendheid uitbreiden en direct in contact komen met studenten.”

De tweede reden ligt in de wens om meer studenten de kans te bieden om de mogelijke stap richting de consultancywereld goed te kunnen onderzoeken. “Deze samenwerkingen zijn we aangegaan om de ontwikkeling van studenten te bevorderen”, legt Kochanowski uit.

Student Consultant sluit samenwerking met drie studieverenigingen

Consulting geldt al jaren als een van de meest populaire branches voor studenten om hun loopbaan te starten. Het is echter een werkveld dat niet voor iedereen is weggelegd en het komt dan ook geregeld voor dat mensen er tijdens hun loopbaan achter komen dat het toch niet aan hun wensen voldoet. Door al in de studententijd ervaring op te doen kunnen aanstormende talenten al vroeg ontdekken of zij voor consultancy zijn gemaakt en vice versa.

Ideale voorbereiding

Tegelijkertijd biedt werken als student consultant een ideale voorbereiding op het ‘echte werk’ in de consultancy. Bekend is dat de grote consultancykantoren in de markt met veel interesse de pool van studentadviesbureaus zoals Student Consultant in de gaten houden voor hun wervingsdoeleinden. Immers, deze studenten hebben een waardevolle kennis- en ervaringsvoorsprong.

“We kunnen de ontwikkeling van studenten een boost geven door ze als consultant aan de slag te laten gaan”, geeft Kochanowski aan. “Ze maken bij ons een geweldige ontwikkeling door, en hebben hierdoor al een bak aan ervaring opgedaan in de wereld van consultancy. Zo kunnen zij makkelijker instromen bij consultancykantoren of een baan weten te bemachtigen bij een bedrijf waar ze een project hebben uitgevoerd.”

Student Consultant biedt consultants tal van trainingen, die worden verzorgd in samenwerking met BluPoint en Adaptif, onderdeel van L&vS Group.

De drie studieverenigingen

CognAC is de studievereniging van de opleiding Artificial Intelligence aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De vereniging Industria uit Eindhoven is gelinkt aan de studie Technische Bedrijfskunde en SCOPE geldt als een van de grootste studieverenigingen uit Zuid-Nederland, die zich inzet voor verschillende bedrijfskundige en economische studies.

In de komende maanden zullen er door Student Consultant workshops worden gegeven bij de studieverenigingen over hoe het is om te werken als jonge consultant en wat voor ontwikkeling studenten doormaken tijdens hun periode bij Student Consultant.