Helen van Wanrooij en Mats Jacobs over werken bij L&vS Management Consulting

01 mei 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

L&vS Management Consulting heeft in het afgelopen halfjaar nieuwe professionals aangetrokken, waaronder Helen van Wanrooij en Mats Jacobs. De twee management consultants vertellen waarom ze hebben gekozen voor de change management-specialist, hoe het is om bij het bureau te werken en over hun ambities voor de komende jaren.

Helen van Wanrooij begon haar loopbaan als PMO en junior projectmanager bij Hewlett Packard Enterprise, na het behalen van haar Master in Organisatiewetenschappen aan Tilburg University. Van Wanrooij vertelt: “Ik heb ontzettend veel geleerd bij HPE maar ik merkte dat ik meer op mijn plek zit in een platte organisatie waar de lijntjes kort zijn. Op LinkedIn zag ik de vacature van junior change/project manager bij L&vS Management Consulting voorbijkomen en het bedrijf sprak mij meteen aan: een leuke club mensen waarbij samenwerking met de klant en kwaliteit vooropstaan.”

Van Wanrooij, die inmiddels alweer een half jaar als Change Manager/Management Consultant werkzaam is bij L&vS, spreekt van “de juiste keuze”, waarop ze met tevredenheid terugkijkt. Al in de eerste week mocht Van Wanrooij aan de slag als projectmanager bij Enexis en momenteel is ze als projectleider implementatie betrokken bij een groot programma, waar ze samenwerkt met een senior consultant van L&vS. “Op deze manier heb ik een veilige leeromgeving en de ruimte en vrijheid om mezelf te laten zien binnen een grote organisatie”, legt Van Wanrooij uit, die enthousiast toevoegt: “Naast dat ik ontzettend veel kan leren bij L&vS, is de bedrijfscultuur ook een enorm pluspunt. De lijntjes zijn kort en er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. The sky is the limit, maar je moet het wel zélf doen. Ik zit binnen L&vS helemaal op mijn plek.”

Gevraagd waar ze over vijf jaar bij L&vS denkt te staan, stelt Van Wanrooij dat nog niet precies te weten. Wel geeft ze aan zich de komende jaren vooral te willen focussen op het verbeteren van haar projectmanagement skills om een steeds betere projectmanager te worden. “Wat ik zo leuk vind aan L&vS is dat iedere medewerker meebouwt aan het bedrijf. Ik wil helpen om het bedrijf steeds een stapje verder te brengen en het beste uit de medewerkers te halen, onder andere door van elkaar te leren”, besluit Van Wanrooij.

Helen van Wanrooij en Mats Jacobs - L&vS Management Consulting

Mats Jacobs behaalde in 2012 zijn master in Change Management aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna hij zijn carrière startte bij een IT-consultancybedrijf en vervolgens het projectmanagementvak inrolde. Gevraagd waarom hij voor L&vS Management Consulting heeft gekozen, antwoordt Jacobs: “Het werd mij al snel duidelijk dat er bij L&vS een scala aan (persoonlijke) groeimogelijkheden is. Het is mogelijk om zowel op vakinhoudelijk gebied als persoonlijk gebied een ontwikkeling door te maken als gevolg van de omvang van het bedrijf en de betrokkenheid van collega’s.”

In zijn eerdere loopbaan was Jacobs onder meer actief als Accountmanager bij (field) marketingbureau Racktime, werkte hij een korte periode als Accountmanager bij ING en was hij tot eind vorig jaar Consultant bij Schouw Informatisering, een IT-bureau gespecialiseerd in het automatiseren van bedrijven in de voedingsmiddelenbranche. Over zijn ambities bij L&vS, waar hij sinds begin dit jaar als Management Consultant actief is, heeft Jacobs een heldere visie: “Gedurende mijn tijd bij L&vS zou ik graag inhoudelijk betrokken blijven bij met name verandertrajecten, al dan niet in een leidende rol. Daarnaast wil ik me ook graag toeleggen op de ontwikkeling van de organisatie.”

In november van het afgelopen jaar startte Stefan van Duren als Management Consultant
 bij L&vS, een ervaren manager en adviseur met uitgebreide kennis op het gebied van continu verbeteren, business process management en risk & control.