PRCS benoemt Maaike Bakker en Sander van Meurs tot partner

13 april 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maaike Bakker en Sander van Meurs zijn begin deze maand toegetreden tot het partnerteam van veranderbureau PRCS.

Marc Schijff en Remco Griep, oprichters van PRCS, geven aan dat het bureau met deze uitbreiding van het partnerteam verder wordt versterkt. “Met de toetreding van Maaike als partner onderstrepen we de integraliteit van PRCS door versteviging op het gebied van de menskant van organiseren. Ze richt zich met haar collega’s op het versterken van leiderschap, teamontwikkeling en verandermanagement.”

“Met de komst van Sander versterken we onze positionering en dienstverlening in de private sector, en in het bijzonder de financiële sector, op het gebied van operational excellence en performance improvement.”

PRCS benoemt Maaike Bakker en Sander van Meurs tot partner

De twee kersverse partners geven aan voor PRCS te hebben gekozen vanwege hun “geloof en vertrouwen in de toegevoegde waarde en de unieke propositie” van het bureau “die heeft geresulteerd in het succes van de afgelopen jaren”. Ze delen de wens om “vanuit dezelfde ambitie samen verder te bouwen aan de versteviging van de positie van PRCS”.

Bakker is samen met de andere collega’s van ontwikkelbureau PIO (Partner in Ontwikkeling) al onderdeel van PRCS. “Het was eigenlijk een heel logische stap om partner te worden”, licht ze toe. “Het voelde goed en het klopte. Qua mensen, qua visie, qua drive, qua energie. En als iets goed voelt, dan hoef je ook niet te twijfelen, dan ga je ervoor.”

“Samen verbinden we kennis, passie en talent op leiderschap, teaming en organisatievernieuwing”, voegt ze toe. “De bundeling van onze krachten maakt dat we onze belofte aan klanten nog beter kunnen waarmaken. Helpen vernieuwen, ontwikkelen en veranderen in een steeds sneller veranderende wereld.”

Van Meurs was hiervoor managing director bij RGP. “PRCS is een van de weinige bureaus die daadwerkelijk invulling weet te geven aan integrale veranderingen bij klanten op een wijze die past in het huidige klimaat”, legt hij uit. “Door met zeer seniore adviseurs samen met de klant op een ondernemende wijze en met een goede balans tussen harde en zachte verandering, resultaten te realiseren die geborgd worden in de organisatie. Dit is voor mij een belangrijke reden geweest om de stap naar PRCS te zetten.”

Bakker heeft ruim 18 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties, directies, MT’s en teams. Ze helpt bij het versterken van leiderschap, samenwerking en cultuurvraagstukken, bij het ontrafelen van problemen of vastlopende patronen en beweging brengen in de gewenste veranderingen.

Ze was één van de oprichters van PIO, consultant, trainer en coach bij Holland Consulting Group en HR-manager bij Randstad, waar ze haar carrière begon. “Ze neemt een rijke bron van kennis en ervaring mee uit vele verschillende domeinen en kijkt graag met een systeemdynamische blik naar organisaties”, aldus PRCS.

Voor zijn overstap naar PRCS was Van Meurs meer dan 15 jaar actief als (founding) partner en managing director bij organisaties als ConQuaestor, Improven en RGP. Hij startte zijn carrière bij PwC en werkte vervolgens voor IBM. Bij beide organisaties vervulde hij de rol van (managing) consultant.

“In zijn rijke ervaring was hij actief in een veelheid aan sectoren en organisaties van groot tot klein en zowel in de publieke sector als in de profitsector”, stelt PRCS. “In de laatste periode was hij met name actief in de financiële sector en zakelijke dienstverlening.”

PRCS positioneert zich als een integraal veranderbureau. Het helpt verandering en vernieuwing te omarmen, te benutten en te realiseren op het gebied van leiderschap, organisatie en teaming. “Met oog voor mens én systeem, cultuur én spelregels, zacht én hard”, aldus PRCS.