Partner In Ontwikkeling sluit zich aan bij PRCS

01 juli 2020 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Veranderbureaus Partner In Ontwikkeling en PRCS gaan samen verder. Een gesprek met leiders van beide organisaties.

“Samen zijn we nog meer in staat om diepgaande verandering in organisaties mogelijk te maken”, vertelt Maaike Bakker van Partner In Ontwikkeling (PIO). “Om organisaties klaar te maken voor morgen,” voegt Remco Griep van PRCS toe. “Aan de mens én de inrichtingskant.”

“In de tien jaar van ons bestaan hebben we de complexiteit in de opgaven enorm zien toenemen”, geeft Arjan Lautenbach van PIO aan. “Verandering versnelt. De autonomie van professionals en teams neemt toe. En de rol van leiders transformeert. Dit vraagt om slimmere samenwerking, samenredzaamheid en een grotere wendbaarheid en weerbaarheid van iedereen.”

Marc Schijff van PRCS valt bij: “Vanaf onze start in 2011 ligt onze kracht in nieuw organiseren, in het begeleiden en realiseren van veranderprogramma’s en het verbeteren van hoe organisaties werken en georganiseerd zijn. Met focus op inrichting en mens. PIO gaat aan de menskant echter nog verder en voegt echt aan ons toe met hun focus op gedrag, interacties en relaties, waardoor verandering ook echt kan verinnerlijken.”

Partner In Ontwikkeling sluit zich aan bij PRCS

Impact op morgen

“Voor onze opdrachtgevers betekent deze aansluiting voor PIO dat wij ze veel breder kunnen bedienen”, merkt Bakker op. “Dat we naast veranderingsprocessen faciliteren en leiders en teams coachen, opleiden en begeleiden, onze cliënten nog veel meer van specifieke inhoudelijke adviezen kunnen voorzien.”

Lautenbach vult aan: “De expertise van onze PRCS-collega’s, en juist ook de diversiteit hierin, zien wij als een enorme inspiratie en versterking.”

“Deze versterking van PIO past heel goed in wat we ooit al voor ogen hadden”, licht Griep toe. “Blijvende impact maken door organisaties klaar te maken voor morgen. Ze helpen omgaan met een steeds sneller veranderende wereld. Door vernieuwing te begrijpen, te omarmen en toe te passen, te delen en te vermenigvuldigen. Onze diversiteit in professionals helpt hier enorm bij.”

Het in Amsterdam gevestigde PRCS werkte al langere tijd samen met PIO. “Je leert elkaar goed kennen in de uitvoering van de advieswerkzaamheden”, zo stelt Lautenbach. “We hebben ervaren dat onze visie op en uitvoering van veranderprojecten goed op elkaar aansluiten. Maar juist ook in onze visie op hoe wij relevant kunnen zijn voor onze klanten, daar matchen we enorm.”

“Vanuit deze samenwerking is de daadwerkelijke samenvoeging de volgende logische stap”, vertelt Herrie Geuzendam van PRCS. “We kunnen onze klanten hiermee nog beter adviseren en ondersteunen. Het is ook een spannende, want onze beide organisaties hebben een stevig trackrecord opgebouwd als veranderaar, en nu gaan we zelf ook een uitdagende verandering door.”

“Samen leren en reflecteren, elkaar vinden, nieuwe tools en kennis ontwikkelen, sparren over lastige vraagstukken, organiseren van kennis en inspiratiedagen voor onze opdrachtgevers en netwerkpartners: dat geeft ons allemaal enorm veel energie”, aldus Schijff. “Dat was ook direct waar we in onze eerste gesprekken de klik voelden”, vertelt Bakker. “Die honger en nieuwsgierigheid om te ontwikkelen en te helpen ontwikkelen. Daar krijgen we nooit genoeg van.”

De belofte

De bundeling draagt volgens Griep bij aan de merkbelofte van PRCS als creatief veranderbureau met oplossingen voor organisatie-innovatie, transformatie en leiderschap- en teamontwikkeling.

Wat ons drijft? “Wij geloven dat het anders kan, soms zelfs anders moet. Het gaat om relevant zijn, nieuwsgierig blijven, heruitvinden, buiten eigen grenzen durven kijken, ontregelen en deze loslaten om nieuwe samenwerkingen aan te gaan”, zegt Griep.

“Wij dragen bij aan ‘wakkere’ organisaties die zicht hebben op wat ze gevormd heeft en het lef hebben zichzelf in deze tijd opnieuw uit te vinden. We helpen het potentieel te vinden en te benutten. Innovatief, digitaal, wendbaar en weerbaar. Minder heilige huisjes, meer klantgericht, meer verbinding. Slimmer. En leuker. En bouwen mee aan nieuwe vormen van (zelf)organisatie: een organisatie van morgen.”

Het samengaan van de twee bureaus leidt tot een brede en diverse kring van opdrachtgevers. PRCS is van oudsher onder andere goed vertegenwoordigd bij gemeenten, waterschappen, onderwijs en verzekeraars. Partner In Ontwikkeling was altijd breed georiënteerd, actief voor allerlei kennisintensieve, professionele organisaties, maar per saldo iets meer gericht op het bedrijfsleven.

“Het versmelten van deze gevarieerde groep opdrachtgevers wordt door onze klanten goed ontvangen”, zo geeft Roel Kock van PRCS aan. “In de afgelopen periode hebben we met onze klanten gesproken over onze ambities en plannen, en hierop wordt zeer positief gereageerd”. De kruisbestuiving van ‘good practices’ tussen deze sectoren is leerzaam.

Samen verder

In het voorjaar hebben de PIO adviseurs hun intrek genomen in het PRCS kantoor te Amsterdam. “We merken dat hierdoor ook de kennisdeling vanzelfsprekend en natuurlijk verloopt. Met in totaal 18 adviseurs, kunnen we nog veel meer impact maken voor onze opdrachtgevers. En daar was het ons uiteindelijk allemaal om te doen: onze cliënten verder brengen,” zo geven allen aan.

Vorig jaar sloot Humap Nederland zich aan bij PRCS.