Humap Nederland sluit zich aan bij adviesbureau PRCS

18 januari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Humap Nederland heeft zich aangesloten bij adviesbureau PRCS. De krachtenbundeling vergroot de slagkracht van PRCS, laten de partners van beide bureaus desgevraagd weten.

Het in Amsterdam gevestigde PRCS werkte al langere tijd samen met Humap Nederland, zowel op het gebied van consultancy als interim management. Ook hebben de twee partners samen een aantal klanten geholpen bij de ontwikkeling en toepassing van serious games. “Vanuit deze samenwerking is de krachtenbundeling de volgende logische stap”, licht PRCS-partner Remco Griep toe. “We kunnen onze klanten hiermee nog beter adviseren en ondersteunen.”

Humap is een van origine Fins organisatieadviesbureau met internationale hubs, waaronder een Nederlandse vestiging. De lokale praktijk werd in 2010 opgericht door Rik Berbé, die daarvoor een aantal jaren intensief had samengewerkt met de Finse collega’s. Na een “succesvolle praktijk” te hebben opgebouwd in ons land – onder meer gemeenten, woningcorporaties en zorg- en onderwijsinstellingen doen een beroep op de expertise van Humap Nederland – was het voor Berbé het juiste moment om zich bij het grotere PRCS (zo’n twaalf adviseurs) aan te sluiten. “Onder de vlag van PRCS maken we samen nog meer impact. Zo worden Nederlandse organisaties relevanter, effectiever en prettiger.”

PRCS richt zich vooral op strategie, organisatievernieuwing, organisatieverbetering, innovatie en leiderschaps- en teamontwikkeling. Berbé brengt meer dan twintig jaar van ervaring op de laatste twee thema’s met zich mee, opgedaan bij Humap maar ook als zelfstandig adviseur en bij bureaus Pentascope en PwC.

Humap Nederland sluit zich aan bij adviesbureau PRCS

Een toevoeging aan de portefeuille van PRCS is de ervaring van Berbé op het gebied van design thinking. Marc Schijff, partner bij PRCS: “Hierdoor kunnen we onze kennis en expertise van design thinking uitbouwen. De essentie van stapsgewijs leren en ontwikkelen, experimenteren en het denken vanuit de klanten/medewerkers sluit goed aan op het PRCS-gedachtengoed.” Design thinking, overgewaaid vanuit de VS, krijgt steeds meer voet aan de grond in de zakenwereld. Volgens een analyse van McKinsey boeken bedrijven die de methodiek toepassen meer groei in zowel omzet als in aandeelhouderswaarde.

Met de samenvoeging krijgt PRCS verder toegang tot de ’social technology’-ervaring van Berbé – het betreft tools die organisaties helpen een veranderingen te versnellen. Zo is hij de bedenker en eigenaar van Energy8, een tool voor het identificeren van de identiteit en gedeelde waarden van individuen/teams, en mede-ontwikkelaar van de serious game FAUC. “Energy8 vormt de basis voor het gesprek over identiteit, collectieve waarden en gedrag. FAUC leert organisaties om te gaan met complexiteit en onzekerheid, hiermee krijgen teams inzicht in welke capaciteiten nodig zijn en waar het ontwikkelpotentieel zit”, licht hij toe.

Ook zal Berbé zijn kennis van de Howspace-tool – een leer- en communicatieplatform voor kennisdeling en co-creatie – inzetten voor PRCS-klanten. In Europa maken dagelijks duizenden gebruikers, waaronder consultants en procesbegeleiders, gebruik van de oplossing van Humap.

“PRCS is er voor organisaties die stappen willen én moeten zetten, en voor teams en leiders die vooruit willen. Durven te verbeteren, durven te vernieuwen. Ik heb veel zin in mijn nieuwe uitdaging”, sluit Berbé af.