Sander van Meurs nieuwe Head of Benelux bij RGP

20 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sander van Meurs volgt Hans Wichink op als Head van de Benelux-praktijk van zakelijke dienstverlener RGP.

Naast dat Van Meurs is benoemd tot Vice President van de Benelux-tak van het adviesbureau, treedt hij eveneens toe tot het Europese managementteam van de onderneming. Met ongeveer driehonderd consultants en interim-managers is RGP Benelux – naast de units in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland – een van de grootste praktijken van RGP binnen het Europese continent. 

De Benelux-divisie ontstond in 2003 toen RGP in Nederland een bedrijfsonderdeel overnam van een Big Four-kantoor. De praktijk, die vorig jaar met dubbele cijfers groeide, ondersteunt klanten met advisering, projectuitvoering en interim-diensten en richt zich daarbij op finance & accounting, risk & compliance, supply chain, project- en verandermanagement en digital & technology. 

Van Meurs wordt in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor het uitbreiden van de aanwezigheid van het bedrijf in België, Nederland en Luxemburg, een strategie die onderdeel is van de ambities van RGP om zijn Europese activiteiten te laten groeien. Van Meurs kan leunen op meer dan twee decennia aan advieservaring. Hij is gespecialiseerd in operational excellence en prestatieverbetering – waarbij hij de klant centraal stelt – en heeft gewerkt binnen verschillende organisaties uit de financiële en de zakelijke dienstverleningssector.

Sander van Meurs nieuwe Head of Benelux bij RGP

Hij maakt de overstap naar RGP vanuit Improven, een adviesbureau dat hij meer dan drie jaar geleden co-lanceerde en waar hij zich inzette als bestuurslid en partner. Eerder was Van Meurs partner bij ConQuaestor, een adviesorganisatie voor bedrijfseconomische vraagstukken. Daarvoor diende hij de adviesvleugels van PwC en IBM. 

Van Meurs legt uit op welke manier zijn overstap naar RGP tot stand is gekomen: “Toen RGP aankondigde dat het bedrijf iemand zocht om de Europese praktijk op te bouwen en de Benelux-organisatie te leiden, vertelde mijn gevoel me dat dit een geweldige uitdaging moest zijn. In de eerste twee maanden heb ik ervaren dat mijn gevoel me niet in de steek heeft gelaten en dat mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Om die reden kijk ik beslist uit naar mijn toekomst bij RGP.”

De 49-jarige Van Meurs voegt toe dat hij onder de indruk was van de wereldwijde schaal, het klantenbestand en het vermogen van RGP om verandering teweeg te brengen: “RGP werkt vanuit meer dan 50 landen uit Europa, Noord-Amerika en de Aziatisch-Pacifische regio en helpt opdrachtgevers bij het realiseren van hun strategie, waarbij het de focus legt op tastbare resultaten, die worden gerealiseerd in co-creatie met klanten. Daarbij gelooft RGP in een pragmatische en mensgerichte benadering, die nauw aansluit bij mijn eigen waarden.”

Met zijn aantreden volgt Van Meurs landgenoot Hans Wichink op, die vier jaar lang Head van de Benelux-praktijk was en zich sinds 2007 inzet voor het adviesbureau. Wichink bekleedt inmiddels al enige tijd de rol van Vice President Delivery en is daarmee verantwoordelijk voor de groei van de Europese tak van RGP. Beide professionals rapporteren rechtstreeks aan Dan Hindman, Senior Vice President & Head van RGP Europe, die werkt vanuit Londen.