Hans Wichink benoemd tot VP Delivery Europe bij RGP

15 oktober 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd consultancykantoor RGP heeft Country Managing Director Benelux Hans Wichink gepromoveerd. Wichink is binnen de internationale finance en operations-specialist benoemd tot Vice President Delivery Europe en fungeert ook als Acting Vice President Sales voor de Benelux.

Hans Wichink is een professional met meer dan vijfentwintig jaar consultancy en managementervaring en een sterk trackrecord binnen de industrie- en energiesector. In het bijzonder heeft hij ruime expertise op gebieden als finance & accounting, risk management, customer service, sales en business process improvement. Oorspronkelijk komt Wichink uit de energiesector, waar hij meer dan negen jaar bij Nuon werkte en vooral in het laatste jaar aldaar veel te maken kreeg met consultants van RGP. Die contacten wekten destijds zijn interesse om zelf als adviseur aan de slag te gaan. Bij Nuon ondersteunde RGP bij het opzetten van een nieuwe unit voor mkb-klanten, van de strategie en planning tot het operationaliseren van de tak. 

“Het in aanraking komen met hun werkwijze en cultuur motiveerde me om de overstap naar RGP te maken, waar ik mij de eerste jaren heb beziggehouden met het opbouwen van de Energy & Utilities-praktijk”, aldus Wichink destijds over zijn overstap naar RGP, waar hij inmiddels elf jaar werkzaam is. In eerdere leidende rollen fungeerde Wichink reeds als Algemeen Directeur van RGP Nederland en in ad interim rollen als Managing Director voor de activiteiten in Duitsland en Zwitserland.
Hans WIchink benoemd tot VP Delivery Europe bij RGPIn zijn meest recente rol als Country Managing Director Benelux heeft Wichink de afgelopen ruim tweeënhalf jaar leidinggegeven aan zowel RGP Nederland als RGP België. Onder zijn bestuur heeft RGP – volgens Wichink een “realisatie en executiepartner voor complexe veranderprogramma’s” – de afgelopen periode sterke resultaten weten te boeken, met binnen de Benelux zelfs dubbelcijferige groei. Met zijn interne promotie bekleedt Wichink sinds enkele maanden twee nieuwe rollen binnen RGP. Zo is hij bevorderd tot Vice President Delivery Europe en fungeert hij daarnaast als Acting Vice President Sales voor de Benelux.

RGP opereert vanuit 70 kantoren in Europe, Noord-Amerika en Azië en telt wereldwijd meer dan 3.000 medewerkers. De consultants van het adviesbureau ondersteunen de meer dan 1.800 opdrachtgevers van het kantoor onder meer bij digitale transformaties, finance en accounting, human capital, information management en supply chain.