CPMview helpt Facilicom bij SAP BPC implementatie

11 juni 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Facilicom Groep heeft consultants van CPMview ingeschakeld om te ondersteunen bij de implementatie van een nieuw SAP-systeem.

Met ruim 30.000 medewerkers is Facilicom een van de grootste bedrijven in de sectoren schoonmaak (Gom), beveiliging (Trigion), catering en horeca (Albron), facilitaire oplossingen (Facilicom Solutions) en zorg (Incluzio).

Om zijn consolidatie- en rapportageproces binnen alle bedrijfsonderdelen van de organisatie te verbeteren, heeft het in Schiedam gevestigde bedrijf er voor gekozen SAP Business Planning & Consolidation (SAP BPC) als oplossing te implementeren. De focus van de nieuwe manier van werken, zal liggen op het verbeteren van de processen van ‘actuals’, ‘budgets’ en ‘forecasts’.
CPMview helpt Facilicom bij SAP BPC implementatie

De oplossing wordt gebruikt door de controllers van de verschillende divisies om informatie snel en efficiënt aan te leveren. Op groepsniveau wordt de oplossing gebruikt om te consolideren, te analyseren en de financiële rapportages op te stellen.

“SAP BPC wordt ingericht met het oog op de toekomst en zal dynamisch mee kunnen groeien met de veranderende wensen en eisen van Facilicom”, aldus een woordvoerder van Facilicom.

CPMview, een adviesbureau gespecialiseerd in enterprise performance management consultancy en implementatie, is geselecteerd om de uitrol in goede banen te leiden. Het bedrijf kan bogen op jarenlange ervaring met SAP BPC, met een trackrecord van tal van doorgevoerde implementatieprojecten uitgevoerd door een team van gekwalificeerde BPC consultants.

Het bureau uit Utrecht is sinds een aantal jaar een ‘Recognized Expertise Partner’ voor de EPM-suite van SAP.

Vorig jaar werd Facilicom door twee M&A consultancybureaus – PhiDelphi Corporate Finance en DC Advisory – geadviseerd tijdens de verkoop van hun Franse activiteiten aan branchegenoot Atalian.