Alexander Rahusen CFO en Florien de Nijs CHRO bij Exact

06 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Softwarebedrijf Exact heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd: Alexander Rahusen en Florien de Nijs.

Rahusen is per 1 januari 2020 aangesteld als Chief Financial Officer (CFO). Hij maakt de overstap van ABN AMRO, waar hij 23 jaar werkzaam was en gedurende deze periode diverse leidinggevende functies bekleedde in verschillende landen. Momenteel is hij Head Private Clients Europe, hiervoor was Rahusen onder meer hoofd van het Strategic Decision Support-team en CFO van Retail & Private Banking divisies.

De nieuwe CFO volgt Onno Krap op, die in oktober na zeven jaar aan het roer van de finance functie te hebben gestaan aankondigde om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdagingen buiten het bedrijf. Krap speelde volgens het softwarebedrijf uit Delft een belangrijke rol in de overgang van het eigenaarschap van Apax-partners naar KKR

Rahusen: “Exact is een prachtig bedrijf met Nederlandse wortels en een internationale footprint. Ik kijk er erg naar uit om deze rol te vervullen en bij te dragen aan het behalen van de doelstellingen.”

Alexander Rahusen, CFO | Florien de Nijs, CHRO

Ook Florien de Nijs, de nieuwe Chief Human Resource Officer van Exact, heeft een verleden bij ABN AMRO. Zij werkte twaalf jaar voor de HR-functie van de bank voordat ze vergelijkbare rollen vervulde bij achtereenvolgens voor KPN, KAS Bank en KPMG. Ze volgt Evamaria de Boer op, die acht jaar leiding gaf aan de HR-functie en nu met pensioen gaat. 

De Nijs heeft als belangrijkste taak gekregen om de uitvoering van de ingezette cultuurtransformatie tot een goed einde te brengen. Exact topman Phill Robinson hierover: “Willen we onze ambitie waar kunnen maken, dan is de juiste werkcultuur essentieel. Ik ben erg blij dat we met Florien een uitstekende CHRO hebben gevonden.” 

Exact heeft de doelstelling om te verdubbelen in vijf jaar tijd, van de huidige omzet van €209 miljoen naar een half miljard euro. De vaardigheden van mensen en andere vormen van samenwerken spelen een belangrijke rol bij de realisatie van deze groeiambitie. De Nijs is inmiddels gestart met het ontwikkelen van een HR-meerjarenplan. 

Florien de Nijs: “ben onder de indruk van de manier waarop Phill [de CEO] gelooft in cultuur als vitaal ingrediënt om groeiambities waar te maken en ben er trots op dat ik met mijn expertise een sterk merk als Exact kan ondersteunen.”