Nieuw bestuur en uitgebreid MT voor groeiend Zestgroup

24 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Drie directeuren van Zestgroup hebben hun managementtaken overgedragen aan een nieuwe generatie bestuurders. Ook is het managementteam uitgebreid.

Afgelopen jaar is Zestgroup sterk gegroeid en vandaag de dag telt het adviesbedrijf zo’n 130 professionals. Om organisatorisch tegemoet te kunnen blijven komen aan de groeiende business, heeft Zestgroup enkele wijzigingen in de top doorgevoerd. 

Nieuwe MT-leden 

Ten eerste, de drie huidige directeuren – Ramon van der Wal (directeur Zest Utilities en CEO Zestgroup), Ron Saas (directeur Zest Industries en COO Zestgroup) en John Starrenburg (directeur Zest Utilities en Manager Business Development Zestgroup) – hebben hun directierol per januari officieel overgedragen aan Jaap Mulder (41) en Wouter Kamoen (33).

Mulder, voegde zich in 2017 opnieuw bij Zestgroup (toen afkomstig van Cogas), na eerder in het verleden al zo’n zes jaar voor het adviesbureau te hebben gewerkt. Hij stond de afgelopen periode aan de basis van de verdere groei van Zest Utilities. Kamoen kwam vers uit de schoolbanken bij Zestgroup terecht en werkt inmiddels meer dan elf jaar voor het bedrijf. Hij is verbonden aan Zest Industries.

Ramon van der Wal, Ron Saas, John Starrenburg, Jaap Mulder en Wouter Kamoen

Door het stokje over te dragen kunnen Van der Wal, Saas en Starrenburg zich meer toeleggen op een coachende rol. Ze krijgen hiermee ook meer tijd voor strategische onderwerpen en de uitvoering van business development, sales en talentmanagement. 

Starrenburg geeft aan dat het mooi is om te zien dat de directeuren “vol vertrouwen” zijn over de overdracht aan collega’s die zich intern hebben doorontwikkeld. Saas sluit zich hierbij aan: “Ik heb er alle vertrouwen in, ze hebben zich al bewezen. Het voelt daarom niet als loslaten, maar als overlaten. Dit is het verwachte en gewenste resultaat van wat we vier à vijf jaar geleden opgestart zijn.” 

Van der Wal voegt toe: “We laten onze taken zeker niet los, daar is het te leuk voor, het wordt een hele uitdaging slechts coachend op te treden, maar aan de andere kant is dat feitelijk nu ook de situatie. We zijn al meer gaan loslaten, vanaf nu pakken Jaap en Wouter het officieel op.”

Uitgebreid managementteam 

Daarnaast zijn de managementteams uitgebreid. Kim Wortel is toegetreden tot het MT van Zest Utilities. Ze sloot zich zo’n zes maanden geleden aan bij Zestgroup en werkte eerder zo’n zeven jaar voor bouwbedrijf BAM en drie jaar voor TU Eindhoven.

De 33-jarige Raoul van der Ploeg maakte een jaar geleden de overstap vanuit branchegenoot BearingPoint. Daarvoor werkte hij voor LightForm en Atos Consulting. Hij is nu lid van het MT van Zest Industries.

Tot slot is in alle entiteiten een aantal potentiële managing consultants toegetreden tot de managementteams. Het betreft Eva-Marie Kuiper (29) en Martijn Korpershoek (27) bij Zest Purchasing, Marco Langeveld (46) bij Zest Industries en Rene Roelofs (35), Anne Staal (28) en Joris Westhof (30) bij Zest Utilities.