Zestgroup betrekt nieuw kantoor in IJsselstein

14 oktober 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zestgroup is verhuisd. Het nieuwe kantoor bevindt zich net als het vorige in het Utrechtse IJsselstein. De redactie van Consultancy.nl sprak met verschillende medewerkers van het bedrijf, die hun ervaringen deelden over hun nieuwe werkomgeving.

Sinds de oprichting in 2003 biedt Zestgroup klanten ondersteuning op het gebied van consultancy, portfolio-, programma-, project- en procesmanagement, procurement & contracting, financial services en trainingen. Jarenlang ondersteunde het adviesbureau haar opdrachtgevers vanuit een kantoorpand gelegen aan de Floridalaan 4b aan de westkant van IJsselstein. Afgelopen zomer is Zestgroup verhuisd naar de oostkant van de gemeente en actief vanuit een kantoor aan de Lorentzlaan 3.

Groei en ontwikkeling

“Ons nieuwe kantoor past beter bij deze tijd en sluit beter aan op onze open, dynamische cultuur”, vertelt CEO Ramon van der Wal. “Daarnaast is het nieuwe pand beter bereikbaar omdat het vlakbij een afslag van de A2 ligt. Met onze nieuwe vestiging leiden we een nieuwe fase van verdere groei en ontwikkeling in. Daar zijn wij op dit moment klaar voor. Een inspirerende werkomgeving sluit daarbij aan en helpt daar bovendien bij.”

Zestgroup kantoorVan der Wal legt uit waarom het bedrijf trouw is gebleven aan IJsselstein als thuisbasis: “IJsselstein ligt erg centraal, wat in het consultancyvak belangrijk is aangezien onze adviseurs naar klanten door het hele land moeten. De oprit naar de autosnelweg ligt om de hoek van ons nieuwe pand. Dat was beslist een wens. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de vaste mensen op ons kantoor een minimale reistijd hebben. Ons office-personeel is namelijk woonachtig in de nabije omgeving. Zestgroup vindt het vanaf haar oprichting al belangrijk dat medewerkers niet te veel reistijd kwijt zijn.”

Wensen werknemers centraal

Ook de consultants van het adviesbureau zijn erg positief over het nieuwe kantoor. Zo waarderen ze de werkomgeving, die inspirerend is en waar het prettig is om te werken, vertelt Celine Kraft, verantwoordelijk voor office en marketing binnen het bedrijf: “Voor we aan slag gingen met het indelen en inrichten van het nieuwe kantoor, hebben we vanuit onze MVO-werkgroep een vragenlijst gestuurd naar de Zesters over wat zij belangrijke aspecten vinden voor een nieuw kantoor. Zij gaan er uiteindelijk aan de slag, dus het is erg belangrijk om hun wensen duidelijk te hebben en hiernaar te luisteren.”

“Het nieuwe kantoorpand bestaat uit een mix van open werkplekken, break-out ruimtes en vergaderruimtes”, vervolgt ze. “Het kantoor heeft veel glas en is hierdoor erg licht, wat wordt gewaardeerd. Ook zijn er voldoende plekken voor privacy om rustig te kunnen werken. Vergaderruimtes hebben we beperkt en zijn multifunctioneel ingericht: het zijn in essentie gewoon werkruimtes als dat nodig is. Met dit kantoor kunnen we de komende jaren dus inspelen op veranderende behoeften.”
 

Nieuw kantoor ZestgroupMaatschappelijk verantwoord ondernemen

Zestgroup beschikt over een interne werkgroep die zich richt op Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Deze werkgroep heeft bekeken hoe het bedrijf het nieuwe kantoor zoveel mogelijk kon laten passen binnen haar MVO-beleid en de wensen van de Zesters, waarin veel licht, huiselijke sfeer, planten, afvalscheiding en hergebruik zeer belangrijk zijn, vertelt Kraft: “Zo hebben we voor nieuwe werkplekken niet alleen gebruikgemaakt van meubilair dat we al hadden, maar ook van hergebruikt materiaal. Verder is ook de trainingsruimte van het nieuwe kantoor volledig ingericht met meubels uit het oude pand. De meubelmaker en schilder hebben eveneens meubels opgeknapt, waardoor alles er weer als nieuw uitziet.”

Toch heeft Zestgroup ook verschillende nieuwe meubelstukken voor zijn nieuwe kantoor aangeschaft, legt Van der Wal uit: “Na vijftien jaar was het tijd om te investeren in een aantal nieuwe ergonomische bureaustoelen. De overige meubels van ons vorige kantoor zijn deels opgehaald door collega’s om thuiswerkplekken in te richten, de rest is overgenomen ter inrichting van het kantoor van een relatie van Zestgroup. Zodoende hebben we bij de inrichting van ons nieuwe kantoor dus flink gehoor gegeven aan ons MVO-beleid. Deze aanpak heeft wel meer tijd gekost, maar is zeker de moeite waard geweest. Het eindresultaat is prachtig en verantwoord.”