SOLVE Consulting krijgt brainstorming- en design thinking-training

18 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Student-consultants van SOLVE Consulting hebben onlangs een training gevolgd van hun kennispartner Young Colfield.

Op 22 november zijn consultants van drie afdelingen van SOLVE Consulting in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht bijeengekomen om hun eerste training te krijgen van dit academische jaar. Centraal in de training stonden twee onderwerpen die veel aan de orde komen in het werk van consultants voor klanten: brainstorming en design thinking.

Brainstorming en design thinking

Brainstorming is een creatief proces waarbij snel nieuwe ideeën over een bepaald thema of probleem worden gecreëerd. Pas nadat alle ideeën in een brainstormsessie de revue zijn gepasseerd, worden ze beoordeeld en op waarde geschat.

Design thinking is een methode die helpt om creatieve oplossingen voor complexe problemen te ontwikkelen. Daarnaast wordt de methode ook ingezet om innovatieve producten te ontwerpen. Het dient als praktische werkwijze waarmee bedrijven customer centric kunnen gaan werken en denken.

De design thinking-methode is overgewaaid uit de VS. Onder meer producten als Apple’s iPhone en Pepsi Zero werden met behulp van design thinking ontwikkeld. Dat het toepassen van design thinking loont, blijkt uit eerder onderzoek van McKinsey. Daarin komt naar voren dat bedrijven die een centrale plek reserveren voor creativiteit het financieel gezien bijna twee keer zo goed doen als hun concurrenten.SOLVE Consulting krijgt brainstorming en design thinking trainingDe consultants van SOLVE Consulting kijken terug op een geslaagde dag: “Het was een inspirerende en interactieve training, waarin we weer nieuwe technieken hebben mogen uitproberen. Zo hebben we via de design thinking-methode een bepaald vraagstuk uit de praktijk behandeld en hier kwamen een aantal goede en nieuwe plannen uit. De technieken die we hebben opgedaan kunnen we gebruiken in onze opdrachten.”

Kennisdeling en fun

Voor de SOLVE-consultants was de training niet alleen heel leerzaam maar ook een uitgelezen mogelijkheid om de consultants van de andere steden te ontmoeten. Hierbij is veel kennis over lopende projecten gedeeld, waardoor de samenwerking tussen de steden nog extra is benadrukt. Vanzelfsprekend was er ook tijd voor fun. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel samen met de trainers van Young Colfield.

Opgericht in 2006, is Young Colfield een talentontwikkelaar uit Amsterdam. Het bedrijf heeft zich dit jaar als kennispartner verbonden aan het studentenadviesbureau. Daarmee voegt het zich bij een groep van andere partners.