Amsterdamse studenten maken kennis met consultancybureaus

23 september 2019 Consultancy.nl 12 min. leestijd
Meer nieuws over

Goed nieuws voor Amsterdamse studenten die in contact willen komen met vooraanstaande Nederlandse consultancykantoren. Begin komende maand vinden opnieuw ‘De Beroependagen’ plaats, een tweedaags evenement in Amsterdam, waar ook deze editie weer verschillende bureaus aanwezig zijn. Onder meer enkele grote strategiekantoren, de Big Four en diverse grotere en kleinere zakelijke dienstverleners en consultancybureaus zullen hun opwachting maken en een inhoudelijke bijdrage leveren.

De Beroependagen zijn een jaarlijks carrière-evenement, georganiseerd voor studenten met een interesse in finance, economie, bedrijfskunde of een kwantitatief vakgebied, zoals econometrie. Het evenement wordt georganiseerd door twee studieverenigingen: de Financial Study association Amsterdam (FSA) en de Association of Students Actuarial Sciences, Econometrics & Operational Research (VSAE). De Beroependagen vinden dit jaar plaats op 1 oktober in Amsterdam, in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT).

Zoals ieder jaar kunnen deelnemende studenten tal van workshops, presentaties en cases bijwonen, die worden verzorgd door een keur aan consultancyorganisaties. Ook is er ruimte om persoonlijk in contact te komen met deze adviesbedrijven, tijdens individuele meetings of diverse bedrijfslunches- en diners. “De Beroependagen bieden een ideale gelegenheid voor bedrijven om getalenteerde en gemotiveerde studenten te ontmoeten die hun carrièremogelijkheden verkennen”, aldus de organisatoren.

19 adviesbureaus

Dit jaar maken bijna twintig adviesbureaus hun opwachting tijdens het event, te weten Deloitte, EY, KPMG, PwC, Boston Consulting Group, Roland Berger, EY-Parthenon, Accenture, BDO, First Consulting, SeederDeBoer, Wilis Towers Watson, Zanders, Innopay, Eiffel, Accuracy, ITDS, MICompany, Ortec Finance

Amsterdamse studenten maken kennis met diverse consultancybureaus

Big Four

Met wereldwijd 244.000+ werknemers en in ons land ruim 6.000 professionals, levert Big Four-accountants- en advieskantoor Deloitte diensten rondom vakgebieden als consultancy, financial advisory, tax & legal, accountancy en risk management. Tijdens de Beroependagen zal Deloitte een workshop verzorgen.

Ook EY behoort tot de Big Four accountancy- en advieskantoren, met wereldwijd ruim 262.000 professionals in dienst. EY is onder andere gespecialiseerd in assurance, tax, transactions en advisory services. De consultants van het kantoor adviseren vooraanstaande bedrijven onder andere over IT, supply chain, operational effectiveness, finance, actuarial services, technology & risk en transactions. Op de Beroependagen kunnen studenten tijdens individuele meetings in contact komen met het kantoor en hun toekomstige collega-accountants en adviseurs.

Ook Big Four-branchegenoot KPMG is van de partij, dat wereldwijd meer dan 170.000 professionals telt en in ons land zo'n 3.000 werknemers heeft. Zij leveren diensten op het gebied van audit, assurance, tax en advisory aan een brede groep opdrachtgevers, zoals grote (inter)nationale ondernemingen, middelgrote bedrijven, non-profitorganisaties en overheden. Tijdens het evenement zal KPMG individuele gesprekken voeren met studenten en daarnaast een diner verzorgen.

PwC maakt het Big Four-kwartet compleet. Het kantoor heeft in ons land zo'n 4.800 werkzame professionals en wereldwijd meer dan 236.000. Zij leveren diensten vanuit drie proposities: Assurance, Tax en Advisory, aan opdrachtgevers verspreid over uiteenlopende sectoren. Overige expertisegebieden van PwC zijn bijvoorbeeld forensic services, legal en corporate governance. Tijdens de Beroependagen zullen drie van PwC’s afdelingen aanwezig zijn met vier verschillende activiteiten. Zo verzorgt de Audit & Assurance-praktijk een workshop en een diner, geeft de Deals-tak een workshop, en wordt er een diner gehost door de Tax- en Human Resources & Advisory-praktijken.

Strategy consultancykantoren

Met meer dan 18.500 professionals en 50 kantoren in 90 steden wereldwijd, is Boston Consulting Group (BCG) één van ’s werelds grootste strategiekantoren. De Amsterdamse vestiging van BCG telt ruim 270 consultants. Tijdens de Beroependagen mogen studenten zich tijdens een workshop gaan storten op een uitdagende case. Daarin zullen ze de CEO van een grote frisdrankspeler in de FMCG markt gaan adviseren. Samen met enkele consultants van BCG zullen ze kijken hoe ze de klant op strategische wijze kunnen helpen bij het optimaliseren van hun promotie van cola in de komende zes maanden.

EY-Parthenon werd in 2014 gevormd na samenvoeging van Parthenon Group en EY. De wereldwijd opererende strategieboutique heeft inmiddels 40 kantoren in 22 landen, waar meer dan 1500 professionals werkzaam zijn. Tijdens de Beroependagen verzorgt EY-Parthenon een case waarin de masterstudenten een mogelijke investering in een sterke drank-producent zullen onderzoeken. 

Het van oorsprong Duitse Roland Berger is een internationaal strategisch adviesbureau dat behoort tot de top drie strategieadvieskantoren in Europa en wereldwijd tot de top vijf. Er werken circa 2.400 consultants in 50 kantoren verspreid over 34 landen. Op 2 oktober verzorgt Roland Berger een diner voor de studenten.

BCG, EY Parthenon, Roland Berger, Deloitte, EY, KPMG en PwC

Overige consultancybureaus

Wereldwijde zakelijke dienstverlener Accenture telt mondiaal ruim 492.000 professionals en biedt op het vlak van strategie, consultancy, digital, technologie en operations verschillende oplossingen en diensten. Tijdens de Beroependagen zal Accenture een bedrijfspresentatie geven en een lunch verzorgen.

Met wereldwijd 67.000 professionals in dienst en actief in 162 landen, verspreid over 1.400 vestigingen, is BDO is een internationale, multidisciplinaire accountancy- en adviesorganisatie. In ons land telt het team ruim 2.500 medewerkers. Tijdens de Beroependagen kunnen studenten individuele gesprekken houden met het accountants- en advieskantoor.

Met wereldwijd zo'n 40.000 werknemers in meer dan 100 landen is Willis Towers Watson een wereldwijd opererende consultant, broker en solutions provider die organisaties helpt om risico om te zetten in groeimogelijkheden. Tijdens het evenement zal Willis Towers Watson een consultancycase verzorgen, waarin aspecten terugkomen van de afdelingen Retirement, Investment en Insurance, Consulting & Technology.

First Consulting is een consultancykantoor met zo'n 250 mensen in dienst. Het bureau legt zich toe op het helpen van bedrijven met het verbeteren van hun operationele performance, door middel van het aanpassen van processen, technologie en organisatie. Het advieskantoor werkt voor opdrachtgevers in de infrastructuur, telecom en financiële dienstverlening, retail, industrie en energie. Tijdens de Beroependagen zal First Consulting een lunch verzorgen.

Met ruim 50 professionals in dienst is SeederDeBoer een middelgroot Nederlands organisatieadviesbureau dat mensen en organisaties helpt om te groeien, door middel van inhoudelijk advies, coaching en programma- en projectmanagement. “Dit doen we door strategische veranderingen te implementeren, complexe projecten en programma’s te managen, of door te zorgen dat de digitale ambities van onze klanten worden gerealiseerd.” SeederDeBoer is vooral actief in de financiële sector, de publieke sector, de zorg en bij woningcorporaties. Tijdens het evenement zal SeederDeBoer een case verzorgen gecentreerd rondom een van deze sectoren.

Zanders is een financieel adviesbureau dat zich met meer dan 150 consultants toelegt op het gebied van treasury, risk en finance. Het bureau is actief voor multinationals, financiële instellingen, organisaties in de publieke sector en ngo's, vanuit kantoren in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten. Zanders zal tijdens De Beroependagen een workshop en een diner verzorgen.

Accenture, BDO, WTW, First Consulting, SeederDeBoer, Zanders, EIFFEL, Accuracy, Innopay, ITDS, Ortec Financce en MI Company

Gevestigd in Arnhem en met ongeveer 500 professionals in dienst, is Eiffel een adviesbureau gespecialiseerd in consultancy, interim en detachering op de gebieden risk, finance, compliance, legal en process. Tijdens het event zal Eiffel een presentatie geven aan de aanwezige studenten.

Wereldwijd heeft Accuracy ongeveer 370 consultants in dienst, verspreid over kantoren in dertien landen. Het adviesbureau is gespecialiseerd in strategisch advies, financieel advies bij acquisitie- en verkooptrajecten, financiële ondersteuning en de uitwerking van disputen. Tijdens de Beroependagen zal Accuracy een workshop/case verzorgen waarin de studenten kunnen kennismaken met de mensen en internationale cultuur van het adviesbureau.

Innopay is met ruim 50 professionals een adviesbureau gespecialiseerd in het innoveren en optimaliseren van digitale transacties. Vanuit drie pijlers – strategie, co-creatie en transformatie – biedt Innopay consultancydiensten aan organisaties, collectieven, overheden en hun serviceproviders. Innopay zal tijdens het evenement een workshop verzorgen, waarin de studenten in teamverband een innovatiestrategie en -aanpak zullen bepalen voor een klant.

ITDS is met ruim 175 professionals een adviesbureau voor financiële dienstverleners, dat actief is voor vooraanstaande Nederlandse en internationale verzekeraars, banken en pensioenfondsen. Het adviesbureau heeft uitgebreide kennis op het gebied van technologie, wetgeving en digital marketing. ITDS zal tijdens de Beroependagen een lunch verzorgen waar studenten kunnen kennismaken met enkele business consultants van ITDS, om zo beter inzicht krijgen in wat het inhoudt om hun carrière te starten in het Business Consultancy Traineeship bij ITDS.

Ortec Finance telt circa 250 medewerkers en sinds 1981 actief in de financiële wereld als een specialist in het meten en managen van risico en rendement. Tijdens het evenement wordt een workshop verzorgd waarin deelnemers zich voor een pensioenfonds mogen buigen over een investeringsbeslissing. Ook verzorgt Ortec Finance een lunch.

MICompany, tot slot, is een big data- en data analytics-specialist uit Amsterdam met een team van circa 65 professionals. Het bedrijf is actief in meer dan twintig landen. Tijdens het evenement verzorgt MICompany een workshop en een lunch.