Paul van Schaik benoemd tot partner bij Improvery

06 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 augustus heeft Improvery een nieuwe partner benoemd: Paul van Schaik.

Paul van Schaik (54) is oorspronkelijk als bedrijfskundige opgeleid aan de Hogeschool van Leeuwarden en Nyenrode Business Universiteit. Hij is gecertificeerd teamcoach (ORSC), scrummaster en Six Sigma Black Belt.

De afgelopen vijf jaar was hij als programmadirecteur Lean & Continu Verbeteren bij NS Operatie verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Lean en continu verbeteren. Hij werkte daarvoor onder meer als programmadirecteur Lean bij Reaal, executive partner bij Accenture en senior manager bij Celerant en Gemini Consulting.

Paul van Schaik, Partner, Improvery

Arthur Pans, partner bij Improvery, is verheugd over de versterking van het leiderschap: “Pauls visie en manier van werken sluiten naadloos aan op Improvery’s kijk op het verbeteren van prestatie. Voorop daarin staat dat we medewerkers in staat stellen om zelf succesvol te zijn.”

Improvery is een snel groeiend consultancy, detacherings- en trainingsbureau dat is gespecialiseerd in het realiseren van een cultuur van continu verbeteren en Agile werken binnen organisaties.

Van Schaik heeft een uitgebreid trackrecord als verandermanager en heeft gedurende zijn loopbaan diverse directies, managers en medewerkers van dienstverlenende organisaties ondersteund, om duurzame prestatiedoorbraken te realiseren.

Gevraagd waarom hij de overstap naar Improvery heeft gemaakt, geeft de kersverse partner aan: “Na zowel Reaal (organisatie van 1.700 FTE) als NS (11.000 FTE) geholpen te hebben om zelf een prestatiedoorbraak te bereiken, heb ik enorm veel zin om dat ook bij andere organisaties te gaan doen. Los van de prestatiedoorbraak, is het doel de organisaties zo achter te laten dat ze de doorbraak vast kunnen houden en zelf verder kunnen verbeteren.”

“Met de komst van Paul van Schaik zetten we een volgende stap richting thought leadership op het gebied van verandermanagement en het benodigde leiderschap in Nederland”, laat Improvery-partner Sybrand Hoekstra weten.

Uitdagende doelen en ambities stellen

Van Schaik legt uit hoe hij gedreven is om “samen met groepen mensen uitdagende doelen te stellen en ambities te realiseren. Doelen en ambities die zij in het begin ervaren als onmogelijk.” Hij benadrukt: “Ik ben ervan overtuigd dat het onmogelijke mogelijk is, als medewerkers in staat worden gesteld succesvol te zijn en eigenaarschap kunnen nemen voor hun werk. Dat in de praktijk zien ontstaan, vind ik echt fantastisch.”

Van Schaik is (co-) auteur van meerdere boeken en publicaties. Zo schreef hij het boek ‘De Prestatiedoorbraak: haal ongekende resultaten met bevlogen medewerkers’. Dit boek leert managers prestatiedoorbraken te realiseren met hun team en afdelingen. Op basis van dit boek heeft Paul jarenlang trainingen op het gebied van Persoonlijk en Team Leiderschap gegeven voor De Baak.

Ook is hij medeauteur van het recent verschenen boek ‘Wij is belangrijker dan Why, de prestatiedoorbraak van NS’. Het boek maakt inzichtelijk hoe NS Operatie (15.000 medewerkers) stap voor stap een prestatiedoorbraak realiseerde door de prestatie, het proces, de besturing én de mens in de verandering centraal te stellen.

“Het is mijn passie is om met groepen mensen het onmogelijke mogelijk te maken en echte doorbraken te realiseren. Ik heb heel veel zin om dat samen met Improvery en klantorganisaties te gaan doen”, besluit Van Schaik.