Zeven talenten starten data science traineeship van EY VODW

24 juni 2019 Consultancy.nl

EY VODW heeft zeven talenten verwelkomd die zijn gestart met het Data Science Talent Program, een traineeship van het adviesbureau: Charlotte Taman, Richard Smit, Robert Brooijmans, Michel Vrutaal, Marcel van Loon, Jan Peters en Janno Bannink.

In 2017 lanceerde VODW een nieuw traineeshipprogramma om jonge talenten op te leiden tot data-scientists. Het programma voorziet de young professionals van vaardigheden die nodig zijn om succesvol te opereren in complexe omgevingen. Nadat EY het adviesbureau medio 2018 overnam, werd het programma onder EY VODW voortgezet. Inmiddels is de eerste lichting begonnen.

Een deelnemer van het Data Science Talent Program is Charlotte Taman, die in het bezit is van een bachelor in de Econometrie en een master in Econometrics and Operations Research, beide behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam. “Haar sociale en communicatieve vaardigheden maken dat ze de oplossingen van complexe vraagstukken duidelijk kan bespreken en uitleggen aan de klant. Bovengenoemde vaardigheden gecombineerd met haar sterke analytische vermogen resulteren in kwalitatieve inzichten die zijn opgedaan uit de klantdata, om vervolgens maximale zichtbaarheid in de organisatie te geven”, aldus Mechteld Rumpin, Manager van het Data Science Talent Program van EY VODW. 

Daarnaast is ook Richard Smit onlangs begonnen aan het opleidingsprogramma. Als data scientist combineert hij zijn analytisch vermogen, creativiteit en klantgerichtheid om bedrijven te helpen waarde uit hun data te halen. Smit rondde aan de Vrije Universiteit de masteropleiding Bewegingswetenschappen af, waarbinnen het werken met data zijn grootste interesse had. Na deze kennis enige tijd te hebben toegepast om de Nederlandse topsport te ondersteunen, wilde hij zich specifieker richten op de mogelijkheden van data. “Het Data Science Talent Program geeft hem de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen als data scientist en deze kennis toe te passen bij verschillende organisaties om te helpen met het oplossen van complexe vraagstukken”, zegt Rumpin. 

Zeven talenten starten data science traineeship van EY VODW

Tijdens zijn bacheloropleiding Sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en gedurende zijn masteropleiding Deeltjesfysica in Barcelona werkte Robert Brooymans met de nieuwste programmeer- en modelleertechnieken. “Het Data Science Talent Program stelt hem in staat deze kennis en expertise toe te passen in het bedrijfsleven. Het analytisch vermogen van Robert ondersteunt bedrijven bij het oplossen van de meest complexe problemen. Zijn karakteristieke enthousiasme is eveneens een niet te onderschatten factor. Deze combinatie van hard en soft skills maakt Robert een inspirerende en energieke sparringpartner die elke dag gemotiveerd aan het werk gaat”, legt Rumpin uit.

Michel Vrutaal is geïnteresseerd in de mogelijkheden van data te ontdekken en deze in concrete oplossingen om te zetten. Vrutaal rondde een bacheloropleiding Economie & Bedrijfseconomie af aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Aan diezelfde instelling behaalde hij een master in Data Science & Marketing Analytics. “Tijdens zijn studie heeft hij werkervaring opgedaan als Digital Marketing Specialist en voerde hij data analyses uit. Hij ontdekte toen zijn enthousiasme voor het vakgebied. Met het Data Science Talent Program als vervolgstap in zijn carrière, kijkt hij er naar uit om klanten te helpen en te ondersteunen om de beste inzichten uit hun data te halen en toe te passen”, laat Rumpin weten. 

Marcel van Loon rondde een bachelor- en masteropleiding in de Natuur- en Sterrenkunde af aan de Radboud Universiteit. Het wetenschappelijke onderzoek dat hij deed tijdens zijn stage is gepubliceerd in Nature Photonics. Vervolgens begon hij aan een PhD-programma aan de University College London bij het London Centre for Nanotechnology, zegt Rumpin: “Hier ontdekte hij dat een passie koestert voor het omzetten van kennis naar impact op de praktijk. Na een jaar is hij dan ook overgestapt naar het Data Science Talent Program. Tijdens zijn wetenschappelijke carrière heeft hij geleerd met een scherpe en analytische blik data te bestuderen. Hierdoor kan hij organisaties bij staan door nieuwe en waardevolle inzichten uit hun data te halen.”

Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam rondde Jan Peters de masteropleiding Financial Economics af. Eerder behaalde hij aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) een bachelor in Economie & Bedrijfskunde. Daarnaast heeft hij als onderzoeksstagiair ervaring opgedaan in Genève voor het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Door zijn studie heeft Peters affiniteit met analytische commerciële vraagstukken. Tijdens zijn masterfase werd zijn interesse voor data science gewekt. Naar aanleiding hiervan heeft hij een minor programmeren gevolgd aan de UvA, aldus Rumpin: “Het Data Science Talent Program is daarom een passend vervolg om verder aan de slag te gaan met data en zijn verworven kennis om te zetten in data-driven inzichten voor bedrijven.”

Binnen het tweejarige Data Science Talent Program van EY VODW zal Janno Bannink zich verder gaan ontwikkelen als dataprofessional. Bannink is in het bezit van een bachelor in Bedrijfskunde, die hij verkreeg in Utrecht. Aan de Universiteit van Tilburg rondde hij de masteropleiding Master Data Science: Business & Governance af. Voordat Bannink bij EY VODW begon, werkte hij als analytics specialist binnen de automotive branche, waar hij zich richtte op pricing, benchmarking en service development. “Met zijn enthousiasme, analytische blik en probleemoplossend vermogen zet Janno zich in om het gebruik van data binnen organisaties te optimaliseren”, besluit Rumpin.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius - a company of RoyalHaskoningDHV AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview Critical Minds De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Student Consultant Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Velox Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup