Twee nieuwe Principal Consultants voor Kirkman Company

31 mei 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Carmen Dijk en Sander Kloppenburg hebben zich aangesloten bij Kirkman Company. Beide nieuwe aanwinsten zijn gestart in de rol van Principal Consultant.

Met Carmen Dijk heeft Kirkman Company een consultant met zo’n achttien jaar aan branche-ervaring binnengehaald. Dijk heeft zich gedurende haar loopbaan met name gericht op thema’s binnen finance – zoals governance, risk & compliance, verbetertrajecten, integraties en carve-outs.

Ze werkte drieënhalf jaar als Director voor EY, nadat ze negenenhalf jaar actief was bij concurrent Deloitte, op het laatst in de rol van Senior Manager. Binnen EY was ze onder meer verantwoordelijk voor het Performance Improvement Finance Team Nederland en België, en bij Deloitte voor het Finance Operations-team. Voor haar tijd bij de twee Big Four-kantoren was Dijk meer dan anderhalf jaar Financial Analyst bij Boston Consulting Group en ruim twee jaar Recruiter bij werving- en selectiebureau Michael Page. Na het voltooien van haar bachelor Business Administration aan de Hogeschool Rotterdam begon ze haar carrière als Accountant bij Arthur Andersen. In haar tijd bij het inmiddels door Accenture ingelijfde kantoor doorliep ze ook nog de Accounting-opleiding van de Erasmus Universiteit.

Bij Kirkman Company komt Dijk het Sourcing en Partnerships-team versterken. In deze functie speelt ze een belangrijke rol in het begeleiden van de klantopdrachten. Daarnaast houdt ze zich bezig met het verder ontwikkelen en uitbreiden van Kirkmans dienstverlening, die erop is gericht opdrachtgevers van het bureau te transformeren naar meer relevante organisaties.

“Deze stap was voor mij een weloverwogen keuze”, vertelt Dijk. “De afgelopen jaren heb ik met ontzettend veel plezier mooie uitdagende projecten mogen doen voor zeer aansprekende klanten. Maar op een gegeven moment wil je meer kunnen betekenen voor een klant en wil je breder kijken dan alleen maar aandeelhouderswaarde. Het mooie van de Kirkman Company is dat ze streven naar 100% relevantie voor alle stakeholders: van leveranciers tot klanten tot werknemers. Er wordt met een andere blik naar een opdracht gekeken; hoe ben je als opdrachtgever echt relevant? Ik kijk ernaar uit om samen met de Kirkman Company klanten te helpen met dat vraagstuk.” 

Twee nieuwe Principal Consultants voor Kirkman Company.

Net als Dijk, beschikt ook Sander Kloppenburg over circa achttien jaar aan ervaring binnen de adviesbranche. Daarin hij zich heeft beziggehouden met onderwerpen als people analytics, human resources en projectmanagement. Kloppenburg maakt de overstap vanuit PwC, waar hij tweeënhalf jaar werkte als People Analytics Lead. Voor die tijd was hij ruim negen jaar onderdeel van HR-dienstverlener NGA Human Resources, waar hij achtereenvolgens de rollen vervulde van Project Manager, Service Delivery Director, Global Lead Analytics & Big Data en Manager Project & Transition Management.

De eerste zes jaar van zijn loopbaan bracht Kloppenburg door bij Getronics, waar hij begon als Consultant en daarna als Projectmanager Business Intelligence leiding heeft gegeven aan interne business intelligence-projecten. Hij startte bij de ICT-dienstverlener na het afronden van zijn bachelor Business Informatics aan de Hogeschool Utrecht. Gedurende zijn werkzame leven keerde hij nog terug in de schoolbanken om zijn MBA in Business Information Strategy te halen aan Markus Verbeek Business Academy.

Bij Kirkman is Kloppenburg gestart binnen het team van HR & Employee Experience. In zijn rol van Principal Consultant levert hij een bijdrage aan het opzetten van de nieuwe propositie rondom data-analytics en digital. “In combinatie met de transitie-expertise die al binnen de organisatie bestaat, is dit in mijn ogen een gouden combinatie”, aldus Kloppenburg. “Daarnaast kan ik mijn kennis en ervaring inzetten binnen de HR & Employee Experience practice.”

Nu Kloppenburg zijn eerste weken achter de rug heeft, kan hij terugkijken op een aangename start: “De stap naar Kirkman Company is voor mij een gevoelsmatige stap naar meer ondernemerschap. De open en directe cultuur met korte lijnen is iets wat me enorm aanspreekt en wat ook in de eerste weken al direct voelbaar is. Er wordt serieus aandacht en tijd besteed aan het ‘landen in het team’ en dat voelt erg goed.”