Adviseur Thijs Otto van Es in directie van FC Utrecht

08 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Thijs Otto van Es (42) heeft begin dit jaar afscheid genomen van House of Performance. De partner bekleedt per 1 januari de rol van financieel en operationeel directeur bij FC Utrecht. 

“Na 18 jaar met volle energie, passie en teamspirit meegebouwd te hebben aan het prachtige bedrijf House of Performance, heb ik gekozen om een volgende nieuwe fase in te gaan in mijn leven,” aldus Van Es.

Hij beschrijft zijn vertrek als een “moeilijke keus”, vooral omdat House of Performance een “geweldige plek is om te werken”. Van Es: “Een plek met vrienden, waar we elke dag bezig zijn met het laten excelleren van mensen. Waar wordt gehandeld uit de waarden en waar het collectief altijd gaat voor het individuele belang. Met recht de winnaar van ‘Great Place to Work’ in 2018.” 

In zijn rol als partner was Van Es, samen met medebestuurders Ralph van den Bosch, Heiko van Eldijk, Joost Preyde en Arjon van Lieshout, het boegbeeld van het Utrechtse organisatieadviesbureau. “Ik ben ontzettend dankbaar hoe mijn partners, waarmee ik jaren heb gewerkt, ruimte en begrip hebben voor mijn keus. En hoe goed we ons zakelijk afscheid met elkaar vormgeven en de persoonlijke verbinding blijft,” zegt Van Es. 

Adviseur Thijs Otto van Es in directie van FC Utrecht

De komende jaren gaat hij meebouwen aan FC Utrecht, een uitdaging waar hij zich met “volle overgave” op gaat storten. Van Es geeft leiding aan het financieel beleid en operationale bedrijfsvoering van de voetbalclub. FC Utrecht schrijft over Van Es: “Hij heeft in de afgelopen 17 jaar aan de prestaties van vele organisaties meegebouwd. Daarnaast is hij de afgelopen vijf jaar actief geweest als voorzitter van de Utrechtse omnisportvereniging SV Kampong.”

Van Es volgt Paulo Steverink op, die na ruim drie jaar afscheid neemt van de club. Onder zijn hoede zijn diverse noodzakelijke veranderingen doorgevoerd. “Zo is de organisatie geprofessionaliseerd, zijn de baten toegenomen en zijn er nieuwe investeerders aangetrokken. Onlangs presenteerde FC Utrecht, voor het eerst in jaren, een robuuste netto winst over het seizoen 17/18,” aldus de club.

“Steverink wilde na drie jaar intensief werken een nieuwe stap extern maken. En dit was een heel natuurlijk moment, net nadat we mooie cijfers hebben gepresenteerd,” legt Paul Verhoeff uit, voorzitter van de raad van commissarissen. Over Van Es zegt hij: “Toen Steverink aangaf een nieuwe stap te willen maken, hadden we hem meteen in het vizier.” 

De directie van FC Utrecht bestaat verder uit voormalig voetballers Jordy Zuidam (directeur voetbalzaken) en Joost Broerse (directeur commercie).