Inhousedag Zestgroup: kans op een baan als Business Consultant

29 maart 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zestgroup organiseert op 11 april 2019 een inhousedag consultancy voor studenten die geïnteresseerd zijn in een baan als Business Consultant. Rik van Summeren en Aron Willems namen afgelopen jaar deel aan de inhousesdag van het adviesbureau en kregen vervolgens een baan aangeboden. De redactie van Consultancy.nl sprak met de twee jonge professionals. 

Zestgroup werd in 2003 opgericht door Jos Kraft en heeft zijn hoofdkantoor in IJsselstein. De adviesorganisatie richt zich vooral op consultancy, portfolio-, programma-, project- en procesmanagement, maar ook op procurement & contracting, financial services en trainingen. Zestgroup biedt klanten consultancydiensten aan waarbinnen waarde toevoegen, het resultaat, vertrouwen en efficiëntie- en effectiviteitsverbeteringen centraal staan, zegt Zestgroup-Marketeer Celine Kraft: “Werken bij Zest betekent werken in een bedrijf waarbij samenwerken, elkaar inspireren en uitdagen, gezelligheid en enthousiasme belangrijk zijn.” 

Inhousedag consultancy

In ruim vijftien jaar tijd heeft het adviesbureau een flink groei door gemaakt: inmiddels werken er ruim honderd mensen. Om de groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gerealiseerd te continueren, is het altijd op zoek naar nieuwe talenten. Met het oog daarop organiseert het adviesbureau op 11 april 2019 een inhousedag consultancy. Het evenement is speciaal bedoeld voor hbo- en wo-studenten die zich na hun afstuderen willen inzetten als Business Consultant, vertelt Kraft: “Daarnaast moeten geïnteresseerde studenten ambitieus zijn en zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed beheersen. Verder is de ideale deelnemer iemand die zich vastbijt in uitdagingen, graag zijn of haar kennis deelt met anderen en eveneens van gezelligheid houdt."

De inhousedag van Zestgroup begint donderdagmiddag 11 april met een inlooplunch. Na de ontvangst maken de deelnemers kennis met de professionals van het adviesbureau, die de studenten eveneens vertellen hoe de rest van de dag er voor hen uit zal zien. Op het programma staan verschillende activiteiten, waaronder een consultancy game, vertelt Kraft: “Ook staan er voor de deelnemers meerdere speeddates gepland met experts van Zestgroup, zodat al hun vragen over de advieswereld en werken bij ons bedrijf beantwoord kunnen worden.” De inhousedag sluit af met een borrel.

Inhousedag Zestgroup: kans op een baan als Business Consultant

Geïnteresseerden in het evenement, dat zal plaatsvinden in het hoofdkantoor van Zestgroup in IJsselstein, kunnen zich tot 9 april op deze pagina inschrijven. “Wil jij weten wat een baan in de consultancy inhoudt? Kom dan naar onze inhousedag. We ontvangen van jou graag je cv en een motivatiebrief. Nadat je je inschrijving hebt afgerond hoor je van ons binnen twee weken of je bent geselecteerd om deel te nemen aan de inhousedag", laat Kraft weten. 

Tevreden oud-deelnemers

Een deelnemer van een vorige editie van de inhousedag is Aron Willems, die momenteel de rol van Business Consultant vervult bij Zestgroup: “De Inhousedag heeft mij veel geleerd over het werk van een consultant bij Zestgroup, waar het bedrijf voor staat en op welke manier zij opereren. Na het informatieve gedeelte in combinatie met een oefencase, heb ik volgens het speeddate-principe kennis gemaakt met een aantal medewerkers van Zestgroup, dit heeft mij een duidelijk beeld gegeven van het bedrijf en de mensen die er werken. De inhousedag was waardevol, zeker in de oriëntatiefase waarin ik op dat moment zat."

Inmiddels is Willems zo’n twee maanden in dienst bij het adviesbureau. Hij is erg te spreken over de begeleiding die hij krijgt: “Ik begon direct met de uitgebreide en welbekende masterclass van Zestgroup: een goed begin voor een startende consultant, omdat alle facetten van het beroep en de markt waarin je opereert aan bod komen. Ervaren business consultants geven trainingen tijdens deze masterclass, ze verbinden theorie aan voorbeelden uit de praktijk, dit is leuk en erg interessant! Mijn eerste opdracht is direct na de masterclass gestart, ik vervul een PMO-rol bij een bedrijf in Amsterdam. Ik werk dagelijks met zeer ervaren senior-collega’s. Dat is precies de situatie die ik voor ogen had.”

Ook Rik van Summeren nam verleden jaar deel aan de inhousedag, waar hij positieve herinneringen aan heeft overgehouden: “De inhousedag was erg interessant. De dag was opgedeeld in verschillende onderdelen. Zo was er een algemene introductie over Zestgroup, behandelden we een case en was er de mogelijkheid om individueel vragen te stellen tijdens het speeddaten. Hierdoor kregen wij een goed beeld over de werkzaamheden van een consultant en de werkwijze van Zest. Wat mij vooral is bijgebleven van de inhousedag is dat het een goede indruk van de sfeer bij Zestgroup gaf. Dit was voor mij dan ook de voornaamste reden om uiteindelijk bij dit bedrijf te gaan werken.” 

Gelijktijdig met Willems – begin 2019 – begon ook Van Summeren als Business Consultant aan de masterclass van Zestgroup: “Ik heb dit traject als leuk en intensief ervaren. Er komt veel informatie op je af die je je snel eigen moet maken. De trainers zijn enthousiast en kunnen goed de link leggen tussen de theorie en de praktijk. De trainingen hebben een heel interactief karakter. Dit maakt dat de trainingen leuk zijn om te volgen en dat je snel inziet hoe de trainingen bruikbaar kunnen zijn tijdens een mogelijke opdracht. Ook hadden alle deelnemers binnen korte tijd een intakegesprek bij potentiële opdrachtgevers. Hierdoor weet je snel wat je eerste opdracht zal zijn."

Meer weten over de volgende Inhousedag Consultancy van Zestgroup? Klik dan hier.

Lees ook: CEO van Zestgroup geeft tips voor een succesvol sollicitatiegesprek.