Livandro Gulati: van stagiair tot consultant bij House of Performance

29 maart 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Deze maand is Livandro Gulati begonnen bij House of Performance. Gulati en het adviesbureau uit Utrecht maakten echter al eerder kennis met elkaar. De redactie van Consultancy.nl sprak met de kersverse Management Consultant.

Als masterstudent Business Administration, Purchasing & Supply Management aan de Universiteit van Twente, kwam Livandro Gulati afgelopen jaar in contact met House of Performance. En wel om als stagiair te werken aan zijn afstudeeronderzoek, dat ging over het effect van organisatieculturen op een supply chain. “In de periode mei 2018 tot en met november 2018 schreef ik mijn scriptie bij House of Performance”, aldus Gulati. “Vanaf het begin ben ik door het adviesbureau warm onthaald en werd ik gezien als gelijkwaardig. Dit geeft zelfvertrouwen en moed. De mensen binnen het bedrijf zijn van nature erg behulpzaam, wat ik fijn vind.” 

Voor zijn onderzoek was Gulati op zoek naar data, zowel kwalitatief als kwantitatief, legt hij uit: “Dit is voor elk student altijd een uitdaging, maar in mijn geval had ik grote steun vanuit House of Performance. Mijn collega’s dachten effectief met me mee om de juiste bedrijven te vinden voor mijn onderzoek. Dit waardeer ik enorm en heeft mij ontzettend geholpen. Ik vond mijn stagetijd bij House of Performance erg leuk, met name door de fijne collega’s. Deze zijn altijd geïnteresseerd en proberen altijd de helpende hand te bieden.”

Livandro Gulati: van stagiair tot consultant bij House of Performance

De keuze om bij House of Performance af te studeren was beslist niet onverstandig, vertelt Gulati: “Mijn begeleiders van de Universiteit van Twente waren erg tevreden met de onderzoeksopzet, uitvoering en de resultaten en hebben mijn onderzoek en scriptie daarom beoordeeld met het cijfer 8,0. Hier was ik samen met mijn begeleiders van House of Performance uiteraard erg trots op.”

De logische stap na afstuderen is een baan zoeken, wat in het geval van Gulati echter niet nodig was: “Ik was vanaf het begin al geïnteresseerd om bij House of Performance te gaan werken en dat gevoel werd versterkt in de loop van de stagemaanden. Het succes van mijn onderzoek en de mensen binnen het adviesbureau gaven voor mij de doorslag om hier te gaan solliciteren. Daarnaast wilde ik me ook graag inzetten voor House of Performance omdat persoonlijke ontwikkeling hier hoog in het vaandel staat en omdat ik me binnen het bedrijf op meerdere projecten kan richten.” 

In de liefde is interesse niet altijd wederzijds. Daar had Gulati echter geen last van: “Het adviesbureau had ook belangstelling in mij. Daarom hebben ze mij aangenomen om hun team te versterken. House of Performance is een bedrijf dat qua cultuur goed bij mij past. Het is een groot voordeel dat ik alle collega’s al goed ken en met vele al hebt samengewerkt. Dit maakt de beginfase erg soepel en maakt het mogelijk om veel sneller, effectiever en productiever aan het werk te gaan.” 

De komende tijd zal Gulati bij House of Performance de rol van Management Consultant vervullen. Hij geeft aan dat hij zich met verschillende kwesties wil gaan bezighouden: “Mijn interesse voor projecten is behoorlijk divers. Gamification lijkt mij bijvoorbeeld een nieuwe avontuurlijke wereld waar ik van wil leren bij House of Performance. Ik wil mij ook graag inzetten binnen agile-projecten omdat procesverbetering in een organisatie mijn specifieke belangstelling heeft. Verder heb ik veel interesse in datagedreven opdrachten. Daarom wil ik me eveneens op dit soort projecten gaan storten.” 

Lees ook: Saskia van Liebergen en Fenna Cerutti gestart bij House of Performance.