Solid Professionals wederom verkozen tot topwerkgever

15 maart 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Solid Professionals is wederom verkozen tot ‘Great Place To Work’ (GPTW) in Nederland. Over de hoge klassering van het adviesbureau uit Utrecht hoefde de jury niet lang na te denken, want 95% van de medewerkers laat weten dat ze bij een ‘Best Workplace’ actief zijn. 

Dat blijkt uit een analyse van de medewerkerstevredenheid-enquêtes, die werden ingevuld door 93 van de 113 werknemers van het bureau. Onder meer op grond daarvan kwam Solid Professionals opnieuw in het bezit van het GPTW-certificaat, zegt Elsemiek Ariëns, Marketing Manager bij het consultancykantoor.

Ze legt uit hoe zo’n keurmerk kan worden verdiend: “Door het beschrijven van het werkgeversbeleid in een Culture Audit aan de hand van negen thema’s van GPTW en door ervaringen van medewerkers te meten via vragenlijsten, komen we erachter hoe men denkt over ons als organisatie. Zo komen we er dus achter of we recht hebben op een GPTW-certificaat én hoe we het komend jaar nog beter kunnen doen.”

Solid Professionals wederom verkozen tot topwerkgever

Nadat de resultaten zijn geanalyseerd, gaat de jury per casus al dan niet over tot de prijzenuitreiking: “Als criteria gelden een score van 70% of hoger op het medewerkersonderzoek én een score van 21 punten op de Culture Audit”, vertelt Ariëns, die erg positief is over het behaalde resultaat. Dit jaar kwam de overall score uit op 88%, nog net iets hoger dan de 87% van vorig jaar: “Daar ben ik dan gewoon toch echt enorm trots op. De categorie waarin we het hoogst scoorden dit jaar was ‘Kameraadschap’.” Bovendien heeft Solid Professionals in vergelijking met vorig jaar in die categorie en eveneens in de categorieën ‘Geloofwaardigheid’ en ‘Respect’ een betere score weten te behalen. 

Door de overall score van 88% komt het Utrechtse adviesbureau in aanmerking voor een top tien klassering in de lijst van Best Workplaces 2019, licht Ariëns toe: “Vorig jaar behaalden we op de lijst van Best Workplaces 2018 een zevende plek. We gaan dit jaar opnieuw voor een topscore en kijken uit naar het GPTW-evenement op dinsdag 26 maart 2019. De lijst van Best Workplaces 2019 wordt die avond bekendgemaakt. Hopelijk zetten we dit jaar weer een topnotering neer!” 

Dankbetuiging

Naar aanleiding van Best Workplaces 2018 vertelde Ariëns eind vorig jaar in een vraaggesprek met de redactie van Consultancy.nl wie of wat heeft bepaald dat het adviesbureau zo’n goede werkgever is: “We zijn supertrots op alle collega’s die elke dag weer zo hard werken, maar we zijn bij Solid Professionals ook vooral blij als onze medewerkers blij zijn. Want als onze medewerkers goed in hun vel zitten, zien zij meer kansen en uitdagingen, presteren ze beter en dat zien we terug in onze resultaten. Het feit dat wij ons als organisatie Best Workplace 2018 mogen noemen, komt dus niet alleen door het managementteam. Het komt vooral door alle collega’s die elke dag weer hun stinkende best doen.” 

Lees ook: Solid Professionals trekt drie jonge consultants aan.