Solid Professionals trekt drie jonge consultants aan

22 november 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Solid Professionals heeft het team versterkt met drie nieuwe young professionals. Sebastiaan Bredenbeek, Marianne Reussing en Diederick Levi zijn allen gestart als consultant bij de finance en risk management specialist uit Utrecht.

Sebastiaan Bredenbeek rondde eerder dit jaar een master in Financial Management af aan de Universiteit Utrecht. Voorafgaande aan zijn recent gestarte loopbaan deed hij reeds enige ondernemerservaring op. Zo startte hij al op vroege leeftijd een gratis voetbalschool die in de tien jaar tijd meer dan 100 actieve jeugdleden kende. Gedurende zijn opleiding werkte Bredenbeek daarnaast enkele jaren als docent en begeleider voor huiswerk en bijlesorganisatie Studiekring. Ook liep hij onder andere stage bij de Volksbank, met een focus op regulatory reporting. 

Sinds oktober is hij gestart als Consultant Finance & Risk binnen de Advisory-praktijk van Solid Professionals, een adviesbureau dat organisaties uit de financiële sector ondersteunt met vooral finance en risk management vraagstukken. In zijn nieuwe rol zet hij zijn analytische en communicatieve vaardigheden in bij verschillende opdrachtgevers, actief in de financiële sector. De jonge consultant, die bij Solid Professionals in het bijzonder zijn kennis op het gebied van datascience wil vergroten, vertelt enthousiast over zijn fijne start bij het adviesbureau: “Bij binnenkomst voelde de sfeer bij Solid Professionals direct goed.” Solid Professionals is blij met de versterking van het team en zegt over Bredenbeek: “De ambitie om te groeien en daar hard voor te werken zonder prettig contact met collega’s uit het oog te verliezen, past goed bij zijn persoonlijkheid.”

Solid Professionals trekt drie jonge consultants aan

Marianne Reussing rondde een Bachelor in Bedrijfskunde af aan Hanzehogeschool Groningen en behaalde ook een MBA in Change Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Reussing, die in september is gestart bij Solid Professionals, vertelt over haar keuze voor het adviesbureau: “Ik werk bij Solid professionals, omdat ik er vanaf het eerste gesprek een goed gevoel bij had. Je merkt gelijk dat er een fijne sfeer heerst.” Aangesteld als Consultant Finance & Risk binnen de Advisory praktijk van Solid Professionals, wordt Reussing momenteel ingezet als Business Process Management Consultant bij de Amsterdam Trade Bank. Gevraagd naar haar toegevoegde waarde, beschrijft Solid Professionals Reussing als een “enthousiaste, nieuwsgierige en positieve doorzetter” en als een “echte teamspeler”. 

De afgelopen jaren deed Reussing reeds enige werkervaring op, onder meer als office manager bij een verloskundigenpraktijk. In het kader van haar Master doorliep ze een stage bij Alliander, waar ze voor haar scriptie onderzoek deed naar weerstand en veranderbereidheid rondom de invoering van een nieuwe vervoersmobiliteitsregeling. Ook tijdens haar Bachelor liep ze stage, bij BMC Advies, waar ze onderzoek deed voor het LECSO (Landelijk expertise Centrum Speciaal Onderwijs). Ook voerde ze onderzoek uit voor het Martini Ziekenhuis, naar hoe het ziekenhuis een aantrekkelijk leerlandschap voor medewerkers kon creëren.

Diederick Levi rondde een Bachelor af in Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij vervolgens ook zijn Master in Financiële Economie behaalde. Hierna startte hij een double degree programma en na een jaar in Italië rondde hij aldaar een Master in Finance af. De derde nieuwe Finance & Risk Consultant bij Solid Professionals is vooral geïnteresseerd in de maatschappelijke kant van Finance. Zo volgde Levi verschillende stages op MVO gebied en deed hij bij het Rotterdamse Dock tevens vrijwilligerswerk, in de rol van schuldhulpmaatje.

Solid Professionals prijst Levi’s enthousiaste manier van werken en zijn sociale en communicatieve eigenschappen. In zijn nieuwe rol bij het adviesbureau wil Levi ervaring opdoen bij veel verschillende bedrijven om zich veelzijdig te ontwikkelen. Levi: “Solid Professionals voelt als een familie aan en is een goede, solide (haha) basis om je verder te ontwikkelen en om op terug te kunnen vallen.”