Thijs Stoop maakt overstap van Roland Berger naar SiRM

14 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorgadviseur SiRM heeft een derde partner toegevoegd aan de gelederen. Thijs Stoop, die zich aansluit vanuit Roland Berger, is per 1 januari dit jaar toegetreden tot de maatschap. 

SiRM voert opdrachten uit in gereguleerde markten, met de zorg als belangrijkste focusgebied. Het kantoor wordt geleid door Jan-Peter Heida – die SiRM in 2008 mede-oprichtte – en Saskia van der Erf, die begin 2017 tot partner werd benoemd. Ze staan aan het hoofd van een team van meer dan meer dan tien adviseurs, die organisaties helpen met onderzoek en consultancyopdrachten. Op deze manier worden de klanten geholpen bij het bepalen van hun strategie en/of het ontwikkelen van nieuw beleid.

“We merken dat de vraag naar onze adviezen toeneemt”, zegt Heida in toelichting op het aantrekken van de derde partner. “Om onze groei vorm te kunnen geven, zijn wij erg blij te kunnen aankondigen dat Thijs Stoop toetreedt tot de maatschap.”

Thijs Stoop maakt overstap van Roland Berger naar SiRM

Stoop, die een master in geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam op zak heeft, brengt jarenlange ervaring in de consultancy met zich mee. De afgelopen jaren was hij actief bij Roland Berger, waar hij in zijn meest recente rol eindverantwoordelijk was voor het opleveren van opdrachten in de zorg. Daarvoor werkte hij als bestuurslid bij GGZ InGeest, als manager Zorg bij Agis/Achmea en als consultant bij OC&C Strategy Consultants, waar hij zich bekendmaakte met de basisprincipes van consulting en bedrijfsmatig leerde denken. 

“Met de komst van Thijs versterken we onze strategische adviesvaardigheden in voor SiRM belangrijke sectoren zoals de ggz, ziekenhuiszorg, ouderenzorg en farmaceutische zorg”, aldus Heida. Stoop richt zich daarbij ook op opdrachtgevers als het ministerie van VWS, zorgverzekeraars en brancheorganisaties in de zorg.

“SiRM biedt mij de mogelijkheid om mij te binden aan een inhoudelijk gemotiveerd team met uitgebreide ervaring in de zorg”, zegt Stoop zelf in reactie op zijn aanstelling. “En daarnaast is er een goede persoonlijke klik en gedeelde inhoudelijke ambitie met de andere partners Saskia en Jan-Peter.” 

Vorige maand bracht SiRM in een analyse naar buiten hoe de druk op de spoedzorgketen in Brabant kan worden verminderd. In het onderzoek – uitgevoerd in opdracht van Netwerk Acute Zorg Brabant (NAZB) – werd vastgesteld dat er maatregelen moeten worden getroffen om de vraag naar spoedzorg te dempen, de productiviteit van de keten te verhogen en de uitstroom van personeel te beteugelen.