Zorgadviesbureau SiRM benoemt Saskia van der Erf tot partner

16 januari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorgadviesbureau SiRM heeft Saskia van der Erf per 1 januari 2017 benoemd tot partner. Van der Erf, die ruim drie jaar werkzaam is bij het bureau, wordt naast oprichter Jan-Peter Heida de tweede vennoot van het Haags advieskantoor. 

Saskia van der Erf studeerde civiele techniek aan de Technische Universiteit Delft, waarna zij startte als Business Analyst bij een investeringsmaatschappij. Na zo’n twee jaar maakte ze de overstap naar de adviesbranche. De keuze viel op Andersson Elffers Felix (AEF), een Utrechts organisatieadviesbureau met een focus op de (semi-)publieke sector. Bij AEF merkte Van der Erf dat haar interesse voornamelijk uitging naar organisatorische en strategische vraagstukken in de gezondheidszorg. Daar werkte ze aan verschillende projecten voor zorgverzekeraars en verzorgingsorganisaties.

In 2008 verhuisde Van der Erf naar Singapore waar ze als Analyst in het Health Services Research team de ziekenhuizen van Singapore Health Services ondersteunde met toegepast onderzoek om de zorgverlening te verbeteren. Een onderzoek naar de houding en perceptie van burgers en patiënten tegenover levende nierdonatie leidde tot verbeteringen in de benadering van nierpatiënten en hun naasten. Een internationaal vergelijkende studie naar de besluitvormingsprocessen rondom dure geneesmiddelen vormde belangrijke input voor de discussie tussen de Singaporese regering en de farmeceutische industrie. Ook volbracht Van der Erf tijdens haar verblijf in Singapore een Postgraduate Certificate Health Economics aan de universiteit van Aberdeen.

Saskia van der Erf - SiRM

Ze werkte vervolgens drie jaar bij de Franse Nationale Zorgverzekeraar als gezondheidseconoom in het strategie team. Daar was ze verantwoordelijk voor het opzetten van een internationaal netwerk rondom specifieke onderdelen van het gezondheidssysteem zoals geneesmiddelen, betaling van zorgaanbieders en disease management programma’s.

In november 2013 trad Van der Erf in dienst bij SiRM. Mede door haar inbreng heeft het bureau de afgelopen jaren een stevige positie opgebouwd in onderzoek en consultancy in de zorg. SiRM onderscheidt zich volgens eigen zeggen door een combinatie van sterke analytische vaardigheden (zowel kwantitatief als kwalitatief), economisch inzicht en diepe kennis van de zorgmarkt. 

“Saskia heeft de afgelopen jaren complexe projecten succesvol geleid. Dit deed ze met scherpe en nuchtere analyses met oog voor de subtiliteit van de zorgsector en voor belangen van de diverse betrokken partijen”, aldus Jan-Peter Heida, SiRM oprichter.