Saskia van der Erf naar Strategies in Regulated Markets

07 november 2013 Consultancy.nl

Saskia van der Erf heeft begin deze maand de gelederen versterkt van Strategies in Regulated Markets (SiRM), een boutique advieskantoor uit Den Haag. Bij het adviesbureau is Van der Erf benoemt tot Senior Consultant.

Van der Erf studeerde civiele techniek aan de Technische Universiteit Delft, waarna zij startte als Business Analyst bij een investeringsmaatschappij. Na zo’n twee jaar maakte ze de overstap naar de adviesbranche. De keuze viel op Andersson Elffers Felix (AEF), een Utrechts organisatieadviesbureau met een focus op de (semi-)publieke sector. Bij AEF merkte Van der Erf dat haar interesse voornamelijk uitging naar organisatorische en strategische vraagstukken in de gezondheidszorg. Daar werkte ze aan verschillende projecten voor zorgverzekeraars en verzorgingsorganisaties.

Saskia van der Erf - SiRM

In 2008 verhuisde Van der Erf naar Singapore waar ze als Analyst in het Health Services Research team de ziekenhuizen van Singapore Health Services ondersteunde met toegepast onderzoek om de zorgverlening te verbeteren. Een onderzoek naar de houding en perceptie van burgers en patiënten tegenover levende nierdonatie leidde tot verbeteringen in de benadering van nierpatiënten en hun naasten. Een internationaal vergelijkende studie naar de besluitvormingsprocessen rondom dure geneesmiddelen vormde belangrijke input voor de discussie tussen de Singaporese regering en de farmeceutische industrie. Ook volbracht Van der Erf tijdens haar verblijf in Singapore een Postgraduate Certificate Health Economics aan de universiteit van Aberdeen.

Ze werkte vervolgens drie jaar bij de Franse Nationale Zorgverzekeraar als gezondheidseconoom in het strategie team. Daar was ze verantwoordelijk voor het opzetten van een internationaal netwerk rondom specifieke onderdelen van het gezondheidssysteem zoals geneesmiddelen, betaling van zorgaanbieders en disease management programma’s.

Sinds begin deze maand is Van der Erf in dienst van onderzoeks- en adviesbureau SiRM. 

Nieuws

Meer nieuws over